Normális, ésszerű, logikus érveléseket kérek, hogy miért is jó az INTEL, vagy az AMD.
Még megy a meccs, fél füllel arra figyelek, de azért megírom az én sztorimat.
Réges régen egy meszzi .... őőőő bocs.
Szóval régen, (1998 augusztus) megvettem életem első SAJÁT ÖSSZEKUPORGATOTT PÉNZBŐL) számítógépemet.
ő egy intel cerka 366-os volt, egy ACORP 6x86-os INTEL BX-es lapban.
Nagyon boldog voltam, hűűű minden megy stb.
Ezt a masinát később (2 év+) az unokaöcsémnek adtam, én meg vettem egy ASUS P3V4X lapot, egy MÉG MINDíG INTEL cerka 2 667-es procival.
Most is ez ketyeg, már igen csak eljárt felette az idő, ezért szülinapom alkalmából eladom ugyanannak az unokaöcsémnek ezt a masinát, a vinyót és a cédát meg a monitort meg a billt persze nem, de a többit igen kb 42 ezresért, és vezek egy új masinát.
NA MILYEN MASINÁT VESZ LACIKA??? NA MILYET???
NEEEEM NEM INTELT!!!
Kérdés lehet, miért nem? hiszen 4 éve ezt használod, gondolom jól műxik a platform, miért váltassz arra a GAGYI SUTTYÓ AMD-RA???
Most figyeljenek azok, akik az ész érvelés helyett a káromkodás "művészetét" fejlesztik,
UGYANIS MOST MEG FOGOM INDOKOLNI A DÖNTÉSEMET.
1. Az intel tényleg nem rossz. Legalább is a cerkáim szépen mentek.
DE!
ki van attol a lomposom, hogy kb évente vennem kell egy alaplapot, ha biztos akarok lenni abban, hogy az épp a piac csúcsán álló intel cuccos elmenjen majd benne.
Ha menne rendesen (támogatottan) a tuacerka a lapomban, elképzelhető, hogy azt vettem volna.
2. az ár/teljesítmény
Mondhat bárki bármit, az AMD-nek tagadhatatlanul jobb az ár/teljesítmény aránya. Nekem ez igen is fontos, hiszen minimálbérrel dolgozom, úgy, hogy ezen a héten 10 óránál kevesebbet nem dolgoztam, és még szombaton is dolgozni fogok, mert sürgős megrendelést kell teljesítenünk.
SZÓVAL NEKEM NEM APUCI/ANYUCI/NAGYBÁCSI RAKJA A HÁTSÓM ALÁ A KOMPUTERT, HANEM MEG KELL D.O.L.G.O.Z.N.O.M ÉRTE!
Nem is keveset.
így decemberre befigyel egy 1600-os vagy 1700-es XP, lehet, bogy csak SD rammal, mert nagyon kell a pénz másra is.
Amit az értelmesen érvelők fel szoktak hozni az intel javára, az a hővédelem.
Ez tényleg jó pont az INTELNEK, de ha az ember odafigyel az alkatrészekre, (deszka, prociventi stb.) nem hiszem, hogy nagy gond lenetne.
na mi van még...
Ja igen.
Miért is gondolom azt, hogy az alul megnyilvánuló "INTEL hívők" nem saját munkájuk gyümőlcseként tettek szert inteles masinájukra?
Lehet szeretni egy gyártót, de ennyire érvtelenül vagdalkozni csak olyanok tudnak, akik abszolúte nem ismerik a témát, valaki (szintén megveszekedett intel "rajongó"), aki azért már talán egy kicsit többet, vagy lehet, hogy ugyan annyit konít a témához, bemagyarázta neki, hogy az intel azért jó mer intel oszt kész.
Semmi gond nincs azzal, ha szerettek egy gyártót. de akkor legalább próbáljatok meg kicsit tárgyilagosabbak lenni. Ha esetleg professzorok lennétek a témából és csak álbaromkodtok ezekkel a beszólásokkal, akkor üzenem, hogy ez hülye vicc. Mert így azoknak veszitek el a kedvét az egésztől, vagy alakítotok bennük ki ferde "világképet" akik tényleg nem értenek a dologhoz, és esetleg tényleg tanulni szeretnének olyan emberektől akik tényleg értenek is hozzá.
Mármint az épp aktuális témához.
Ha túl sokat írtam, bocs.
Remélem azért még a végén is érthető voltam, mert lehet, hogy kicsit belegabajodtam itt a nagy gondolatfonalamba.
Végszó:
Tessék ésszel vitatkozni, nem kell vagdalkozni.
Ha nincs jobb dolgod mint agyba főbe káromkodni, intelligens vita helyett, akkor inkább ne is írj be, menj be valamelyek "gumiszoba topic"-ba, és örjöngd ki magad.