milyen cd-írót vegyek?
-
Pheel:
Azt hiszem kissé nyakatekerten látod a dolgot. Itt arról volt szó -legalábbis ezt próbáljátok elhitetni-, hogy a Plextor az etalon, túltesz minden írón, ezt hivatott képviselni a jóval magasabb ára is. Ezek után már csak egy, azaz egy darab írót kell találni, ami gyorsabb nála, és máris megdőlt a kis elmélet. Nem kell annak a bizonyos írónak mindenben felülmúlnia, mert történetesen az az egy dolog már bőven elég. Mellesleg jegyzem meg, hogy a sebességteszt, amibe most végig kapaszkodsz -megpróbálván elsiklani a többi égbekiáltó hibája fölött-, merő véletlenségből került a Plextor kis "bűnlajstromára", hidd el, én lepődtem meg legjobban, hogy már sebességben is felülmúlták. Számomra viszont a sebesség mindig is harmadlagos volt (már lentebb említettem, hótmindegy, hogy 3p 35mp vagy 3p 15mp), csakhát ez volt mindig is a Plextor vesszőparipája, azért raktam be. A többi dolog viszont jóval nagyobb égés, s ahoz képest elég sok író felülmúlja ezekben a dolgokban. Hogy a lehető legjobban leredukáljam a dolgot -hátha így már fel lehet fogni-, az alant lévő tesztgyűjtemény nem a CyberDrive/Mitsumi/LiteOn/Teac/Yamaha/Asus irók magasztalását volt hivatott szolgálni, hanem a Plextor gyenge mivoltát próbálta kiemelni egy rakás másik írón és teszttípuson keresztül. Remélem így érthető. Ezek tények. Akárhogy szapulod a többi írót, ezek akkor is tények maradnak. A Plextor jónéhány tekintetben gyenge. Pont.
"Minden képet megnéztem, szerintem elég alaposan. Alig-alig van olyan, ami minden tesztben szerepel."
Épp ezt magyaráztam az elöbb. Megpróbálják átfogni az írók teljes skáláját. De azért ott volt a low-end Mitsumi is pár helyen és jól rávert az istencsászárra...
"Tudod a burzsoázia diszkrét tudás és költség egyidejű összehasonlítási képessége..."
Hát, amennyiben ez azt jelenti, hogy képes vagy iszonyú drágán egy -fogalmazzunk finoman- nem túl jó írót venned, akkor maradj inkább te a burzsuj Plextoros. :)))
Végül amennyiben neked ez a Plexwriter PX-W4824A "garantáltan kielégíti a vele szemben támasztott követelményeidet", tehát nem akarsz túlírni, Audio CD-t sosem grabbelsz, Mt. Rainier-re nem fáj a fogad, akkor kedves egészségedre, a továbbiakban pedig mondhatsz akármit, nekem épp eléggé boldogító az a tudat, hogy van egy íróm, ami negyedannyiba került, mint egy Plextor, sok tekintetben (melyek jóval fontosabbak az írási sebességnél) felül is múlja azt, csak 10mp-el lassabb. Az meg nem érdekel.
Bon soire, jó márkim! :)