"...MASTER! MASTER!..."
  • Lez Lee
    Üdvözlet a "vitapartnereknek"!

Úgy gondolom az album borítójának általában szokott lenni valami "mondanivalója". Vagy sokkolni (megbotránkoztatni) akar, vagy összefüggés van a dalok szövegével, vagy .....!

Valóban ez a csuklón keresztbe kötött köteles kéz, amint lefelé csap...
    Csak megideologizálni tudom a St.Anger kezét: ""Visszatértünk, újra "támadunk", ilyen az új stílusunk, akár tetszik, akár nem, ezek vagyunk"" és talán előre látták, hogy a közönséget megosztják vele (a dalokról nem is beszélve). <bár ez a mentalitás nem lepne meg, ugyanis tényleg ilyenek = öntörvényűek>

Match: van "némi" önkritikám és meghallgatom mások véleményét és ha igazuk van, vagy olyat mondanak, ami más megvilágításba helyez bizonyos dolgokat, azon elgondolkodom és vagy módosítok vagy nem. Jelenleg még "függő" a dolog...

A Gauss-görbés elemzésbe belegondoltam a csapat "népszerűségét", világon való (el)ismertségét is. Úgy vélem 86-ban - a Master idején - ez nem biztos, hogy elmondható volt!? Egyébként én is nagyon kedvelem az albumot, de a dallamosabb számok inkább közelebb állnak hozzám (lásd: Black). Időnként azonban bedugom a pörgős dalaikból válogatott cd-t és egy kis "hangerő-tuning"-ot követően "elűzöm a szomszédokat"!

Most, hogy szó esett a Master borítójáról, vettem a nagyítót és alaposabban szemügyre vettem. Valóban a bal oldalon - abszolút kiesik a látómezőből - van a katonasisak, de a legelső (középen lévő) kereszten viszont ott lóg a dögcédulája is!!! Azt már észrevetted? És valóban, erről a borítóról is lehet elmélkedni. Nekem úgy tűnik, mintha búzamezőn lennének a keresztek, a két "isteni kéz", akik a hidegháborús időszakot figyelembe véve lehet az USA és a CCCP, olyan ártatlan emberek (ezért lehet a kereszt fehér színű) haláláért felelősek, akiknek talán nem is kellett volna meghalniuk. A (búza)mező pedig: "porból lettünk, porrá leszünk".... A keresztek fölötti alkonyat (naplemente) szimbolizálhatja ennek a háborúnak a végét (feltéve, ha jó nyomon járok)!

Ez pont olyan elemzés, mint hogy neked a Master jobban tetszik, mint a Black. Az én laikus "elemzésem" persze lehet, hogy teljesen mellélőtt, de az is lehet, hogy totál bele trafált!?!?!?!?!?!?!? Ha gondolod itt a lehetőség, hogy kifejtsd a véleményedet és prezentáld a gondolataidat a borítóról!? Lecsapod a labdát????

Ismét sikerült "telepiszkítanom" a fél képernyőt!