"...MASTER! MASTER!..."
-
Dougie #1762 nekem az első albumom a Justice volt kazettán, (több mint 10 éve kb.) mert hallottam egy számot valahol, aminek akkor még csak a címét jegyeztem meg (One), de az előadóját nem tudtam, de nagyon megtetszett, aztán jártam a zeneboltokat és kérdezgettem, hogy milyen együtteseknek van One című számúk (mert csak annyit tudtam), (ez persze még jóval az internetkorszak előtt volt) aztán kiderült, hogy egy csomó együttesnek van One nevű dala (pl. U2-nak is, meg még jópár más zenekarnak is), de mondtam, hogy amit én hallottam az legaláb 7-8 perces volt, és metál, úgyhogy biztos nem az
nem tudták megmondani, de aztán körbenéztem, és megláttam a Justice album hátulján, hogy One, és megvettem, akkoriban még annyira nem is igazán tetszett a többi szám, úgyhogy később megvettem a Black-et, és az jobban tetszett, aztán később persze már változott egy csomó minden, és a Black-et mostmár nem igazán szeretem (kivéve pár szómot róla), de sokkal jobban bejönnek a korábbi albumot/számok
de érdekes, hogy hogy változik az ember izlése zenekaron belül is akár, pl. emlékszem, hogy a Damage Inc. című szám (ami legalább 1 perces lassú, halk, nyugis módon kezdődik, aztán baromi gyors, hangos gitárral folytatódik) eleinte nagyon tetszett, aztán később nem szerettem, aztán még később újra tetszett, de nem annyira mint először, persze az is közrejátszott, hogy akkor még kevesett számot ismertem tőlük
de persze egy csomó szám a kezdetek óta a kedvencek között van (pl. Master of Puppets, vagy az összes instrumentális), másokra csak később "bukkantam rá", hogy milyen jók (pl. Disposable Heroes, Leper Messiah, The Frayed Ends of Sanity, stb.)
amúgy nekem az összes albumuk kazettán volt meg anno, és megtanultam a számokat sorba, (A oldal, B oldal külön) és még most is úgy jutnak eszembe, hogy pl. a Load A oldalának utolsó száma (Bleedeing Me) milyen jó, meg a B oldal utolsó száma is (The Outlaw Torn) stb. (persze a CD-ken nincs ilyen, csak első meg utolsó) de érdekes, biztos így rögzült, és azóta már így azonosítom (amúgy a One is A oldal utolsó száma, régebben még fel is írtam, hogy az A oldal utolsó számai szinte mindig tetszenek lásd: Whiplash, a két lassú, One, Bleeding Me, Carpe Diem Baby)