hát ez érdekes probléma... akkor vlamelyik fordító nem jól műkszik... hát nem tudom... sztem a gccnek kellene jól ennie, mert manapság az mondható az ANSI C referenciafordítójának, de attól még hibázhat... hát itt jön be a különbség az elmélet, meg a gyakorlat között.
még 1 dolog: java
sztem java meglehetősen jó nyelv, és nem nehéz használni. természetesen a nyelv rendszeréből adódóan nincsen eséye sebesség terén a C++al szemben, de megvannk az előnyei is. ha valamit megírsz rendesen, az mondjuk elmletileg minden platformon megy... másik nagy előnye, hogy okkal nehezebb benne olyan programhibákat írni, amely bizonyos esetekben összeomlással jár együtt. ugyanúgy kimaradnak a fordító hibái is, illetve sokkal nehezebb összeomlást előidézni. mondjuk pl. vannak olyan webszerverek, amiket javaban fejlesztenek, a sebességük erősen konvergál a nullához, de feltörni még senkinek sem sikerült. persze nevet nem tudok mondani most sem, mert a programok neveit mindíg elfelejtem.
egyébként a java nyelvet nemnagyon hasonlítanám össze a c++al, mert nem 1 kategória a kettő