• mir
    #74
    "Irigyellek, ha szerinted a C platformfüggetlen nyelv :)"
    a C az platformfüggetlen nyelv. az ANSI C szabványos, és az ANSI C++ is. ha neked van 1 ANSI C++ programod, azt akárhol le tudod fordítani. bár most jegyezném meg, hogy pl. a Visual Studioban nincsen ANSI C fordító. ha pedig win32 programot csinálsz, az már nem ANSI. tehát a C és a C++ télleg platformfüggetlenek, annak az oka, hogy amit te megírsz win32 alatt, és nam fordul le linux alá az az oka, hogy az már nem ansi, hanem m$ visual c++.
    de vannak olyan emberek(télleg, pl. én is) aki valóban ANSI C programokat ír, és azok valóban mennek mindenütt. bár gondolom nem sok újat mondtam.
    annak az oka, hogy manapság már nem platformfüggetlen a C nyelv a különböző fejlesztőeszköffejlesztők piaci stratégiáiban keresendő. ők a nyelvek minél gyorsabb fejlesztésében érdekeltek, és aban, hogy előnyt szerezzenek a többiekkel szemben. így saját implementációkat hoznak létre,(m$, borland...többet nem tudok, de vannak még, csak ők nem IDEt, hanem csak fordítót gyártanak) sokkal jobb lett volna, ha ezek a fejlesztő cégek inkább létrehoznak 1 konzorciumot a nyelv fejlsztésére, vagy ahgyják az egészet annak a faszinek a keze alatt(akinek nem jut eszembe a neve) aki elkezdte, és azóta is fejleszti az ANSI C/C++ -t. de ha inkább a szabványos C nyelvet fejlesztették volna, akkor persze nem lehetett volna előnyt szerezni a többiekkel szemben... na mind1. ez van.
    egyébként itt megjegyezném, hogy azok a fejlesztőeszközök(vagy inkább fordítók) ami kimaradnak a piaci versenyből, azaz a UNIX fordítók még ma is nagyon közel állank a szabványos ANSI C/C++ -hoz, csak a rendszerfügvényekkel egészítették ki azt. de ha can 1 libed, amit te pl. AIXra fejlesztettél(és nem lévén mazochista nem használtál benne ASMet) 99,9999999999%od van rá, hogy problémamentesen menni fog mondjuk solarison is, ha nem használ rendszerfüggvényeket.