• Árnyvadász
    Erre azt tudom mondani, hogy a Nightfire sem volt hosszú, mégis épp elég volt ahhoz, hogy kellemesen el lehessen vele játszani. Aztán meg ugye ott van a tipikus jó játék esete, amivel repül az idő. Mondjuk, ha Spliter hosszú is lesz, akkor is rövidnek érezzük, mert annyira jó, hogy a végén csak ez marad: Már vége is? Mint mondjuk a Medal-nal. És ha rövid is lesz, az biztos, hogy újra elkezdem előlről, ahogy végigjátszottam. Ez van annyira jó, hogy erre legyen esély, ha pedig nem is, akkor a különbözőféle taktikákkal, mindig egy picit másabb lesz. Egyébként úgy tudom, hogy az X-BOX-os verzió 10 pályát és egy Tréninget tartalmaz, de ne feledjük itt egy lopakpdós játékról van szó, tehát szerintem a 10 pálya felér időben egy 15-16 pályás normál FPS-el. És akkor már minden ok. Meg ahogy olvastam egy X-BOX tulaj írását, már a trénig is majd egy óra hosszú!! Szóval talán ezzel nem lesz gond.

Egyébként két hiba a játékban amit találtam, de ebből csak az egyik bug. (És még az is kijavult!) Az egyik, ha a vallató szobában belelősz a lámpába az elkezd himbálózni, de a fény statikus marad a szobában. De ez nem egy DOOM motor, tehát ez egyáltalán nem zavaró. Ez legyen a legkevesebb. A bug pedig az volt, mikor az egyik őr beragadt az ajtó előtt és csak remegett. Namármost ilyenkor az FPS-ek többségében úgy is marad. De itt nem! Lőttem egyet a falba, csak úgy spontán (próbáltam hátha erre kijön a ragadásból) és bizony egyből abbahagyta a rángatózást és már ment is a hang irányába. Szóval én ennyit találtam a negatív oldalról, de ez szinte semmi, ahhoz képest, hogy a pozitív oldal aránya 98% mondjuk. Egy játékban ami kijön általában és sikeres is 86% jó és a többi negatív.

Splinterben meg ez a 2 dolog volt, de az egyik az a motorból adódik tehát nem hibe a másik meg kijavitódott a cselekedetem hatására. 2 hiba mondjuk és ezzel szemben vagy 50 poztívum sorakozik. Pedig én aztán igencsak kipróbáltam és leteszteltem az AI-t. 5 óra hosszat különbőző dolgokat próbáltam ki az egyes helyszíneken. Egy szobába volt, hogy hatféle megoldást választottam és mindig helyesen az adott szituációnak megfelelően cselekedtek az ellenfelek vagy az ellenfél. Rendkivül sok variácót lehet kialakítani és az AI egyikben sem síkhülye, hanem verhetetlenül okos. EZ pedig iszonyat jó dolog. És még hány variácó lesz! Hiszen itt csak egy szál pisztoly van a kezünkben.... Meg egy irodai helyszín.... Hmmm... Ha belegondolok milyen pályák (olajfúrótorony) lesznek itt és még milyen ellenfelek (katonák, kommandósok, stb..), már most kész vagyok.. :)