3838
  • ujedith
    Nekem nem indul a DEMO!!!
    Van meg valakinek ilyen problemaja???
    a lennebb emlitett Splintercell.ini file atirasat mar megprobaltam, de az sem segitett
    PLIZ HELP!
  • Árnyvadász
    Az előzőhöz hozzátéve: Ha ugyanezt a villanykapcsolást egy olyan szobába végzed, ahol van fényforrás (pl: asztalilámpa, monitor stb...) akkor egyből észrevesz. De ha full sötétségbe, akkor van amit alább leírtam. Itt jönnek ám ki a durva dolgok. A legkisebb apró részletre is oda van figyelve.

Példaként lehet hozni, mikor bementem az irodába (ahol ketten dolgoznak) és észrevetettem magamat, akkor elkezdtek üldözni, de leszaladtam a lépcsőn és elbújtam a sötétbe. Ilyenkor az átlag játékokban az őrők egy kis idő elteltével szépen visszatérnek ahhoz amit éppen csináltak. Ez ugye a poszt őrzése mondjuk. Na itt nem! Kicsit kivártam, míg elül a felhajtás, majd felmentem a lépcsőn. És a faszi ott állt a sarokban bevárva engem, mert tudta, hogy van itt valaki, aki ugye az előbb feljött és zajt csapott. Nem ám leült vissza az asztalához. És nem keresgélt, hanem szabályosan bevárt, meghúzódott egy sötétebb zugban.

De amikor keresgélnek, akkor is átnéznek minden zugot. És ha olyan helyen vagy ami teljesen sötét. Ugye ezt jelzi az a kis indikátor a jobb szélső sarokban (osztott skála, melyen egyre feljebb csúszva a csúszka az egyre jobban láthatóvá válásodat mutatja), akkor bizony akár még el is megy melletted, ha jól megbújtál és nem botlik beléd. Mert bizony volt, hogy belémbotlott.

Aztán egy másik dolog. Van az a hely, ahova egy pasi megérkezik, és elmondja, hogy meg akarták ölni. Erre a rendőr leül és kitölt egy adatlapot, míg a pasas leül egy székre és vár. Na itt zajt csaptam, erre a rendőr fegyverrel a kezében kijött keresni. Én meg fogtam és túszúl ejtettem a pasit. Persze az el akart rohanni, mikor meglátott, de utánaeredtem és még a bejárati ajtó előtt elkaptam. Patthelyzet alakult ki. Én a tússzal, rendőr meg kétméterre tőlem fegyverét rámszegezve. Gondoltam megtréfálom az fakabátot. Behúzódtam a függöny mögé a sötétbe. Csak a túszom látszott ki. (Nem egybefüggő ott a függöny.) Leütöttem a túszt és bebujtam teljesen az ablakhoz. Erre mit látok? Függöny szétválik egy kéz benne egy pisztoly és kaptam egy fejlövést! Abban a pillanatban, hogy leütöttem a túszom, már préda voltam. De hogy így öljön meg... Hát ez tuti.

Ugyanebben a szobában van egy fal. Ami viszont belülről átlátszó. Tehát egy üvegszerűség. A rendőrrel fogócskáztam itt és megbújtam a sarokban. Mikor közeledett kimentem és meg akartam kerülni ezt az üveg falat. Én ugye nem láttam őt a falon keresztül, meg azt hittem hogy az fal. (Csak a későbbi megnézésre derült ki, hogy nem az.) Elmásztam a szoba közepére ahol világos volt. A rendőr meg ugye a fal mögött. Mondom bevárom. Erre a rendőr (mivel ő látott engem ezen a trükkös üvegfalon keresztül, a hátamba került és úgy lött le. Legelőszőr azt hittem ez bug. Mondom, hogy lehet, hogy a falon keresztül lát engem? Aztán mikor megnéztem és láttam, hogy ez üveg akkor esett le hogyan tudott leszedni. Nagyon durva! AI a köbön...

Többet nem írok... De van bőven! Még legalább 20 hasonlót feltudnék sorolni.... Na még egy:)

Amúgy meg ha valaki terpesztett lábbal, kifeszítette magát a falon, előveheti a fegyvert! Ez az egyik dolog. A másik meg, hogy ha rá akar ugrani az alatta elhaladóra, akkor pont akkor kell megnyomni az ugrás gombot egyszer, mikor az ürge pont alád ér és akkor Fisher leüti. A leütés pedig lényeges, mert ilyenkor csak elkábul az ellenfél!!! Azt nem vártam ki, hogy fel kell e egy idő után (szerintem nem) de mozog, meg ráng egyet időnként. Azonban a poén most jön: Kicsit lődőztem a lámpákra és erre kijött egy másik őr. Jött a hang irányába, engem még nem vett észre. Na usgyi fel a falra terpeszbe megint. A pasi aki kijött, meglátta a fekvő embert. A társát ugye. Erre fogta és felpofozta, mire az felkelt és együtt kezdtek el keresni!!! Mondjuk én fent voltam, tehát szerencsém volt, de aztán észrevettek kis idő múlva és lelőttem mindkettőt, terpeszből.. Szóval durva ez a progi, az egyszer biztos....
  • Árnyvadász
    Igen, ezt már én és olvastam még tegnap a PCDOME oldalán... Optimalizálják, hogy gyengébb gépeken is fusson jól. Vagy legalább is tűrhetően. Amúgy meg minden platformra megjelenik! Még GBA-ra is. Nem semmi.

Egy valami kimaradt ami most jutott az eszembe. Ezt most nem tudom, hogy ez megírt dolog, vagy csak véletlen volt, de ez valami elképesztő, ha erre tényleg odafigyeltek és beprogramozták az AI-ba. És erre van esély, mivel az eddigiek alapján ez az AI fergeteges, ahogy már lentebb írtam. Nos miről is van szó? Ime:

Adott egy szoba, ahol tök sötét van. Gondoskodtam róla, hogy így legyen. Kilőttem pár lámpát. Az őr bejött és keresett. Kb. 5-6 méterre lehetett tőlem a szoba másik oldalában. Én ugye láttam őt, mivel rajtam volt az infra. Gondoltam felkapcsolom a villanyt. Megtettem. ÉS KÉSZ! Az őr csak jó 5 másodperc múlva vette észre, hogy a szobában vagyok és akkor kezdett el támadni, pedig szemtől szembe álltam vele. Mit is jelent ez? Ha ugye sötét van és hirtelen világosság lesz, akkor a szemünk elvakul egy időre... Namármost ha ez tényleg emiatt volt akkor az AI egy isten. Szóval ennyire királyul meg van írva és ez a mai játékok AI-át úgy veri, mint a szart. És remélem emiatt volt. Mivel ezt csak egyszer próbáltam, de ma otthon még kipróbálom ötször-hatszor. És ha ez így lesz, akkor ez bizony tényleg az AI műve. És akkor (de már most is) a NOLF meg a Thief (köztudottan a legjobb AI-jú játékok, de akár a Flashpoint stb...) mind mehetnek kocsikázni.... De majd mindenki próbálja ki maga, hogy ha csinál valamit, milyen következménye lesz és meglátja miről beszélek.
  • Csacsi
    "Megkaptuk a döfést, szívtájékra. A Splinter Cell főhősét visszatuszkolták a létfenntartó tartályok mélyére és az előzetes infók alapján február 27-én láthatjuk viszont Sam Fischer-t a zsebében rejtőző kütyükkel egyetemben."

Forrás Hardwired.
  • Árnyvadász
    Egyébként az egészben az a legpoénosabb, hogy abszolult ráuntam az FPS-ekre és a Jedi óta egyetlen egyet játszottam végig, azt is az egyik barátom miatt. Elhozta a Nightfire-t. Feltettük a gépre és akkor már úgy voltam vele, na jó végigviszem. Végül is tetszett, jó volt, de ennyi. Nem egy nagy szám. A Splintert meg láttam képeken, de egyáltalán nem érdekelt. Úgy voltam vele, majd a DOOM-ot végigviszem aztán ennyit az FPS-ekről. Unreal II, Raven Shield, Vietcong stb... mind nagy nevek nem hoznak lázba már. Stratégia sokkal jobban bejön. Erre itt a Cell és mindent megváltoztat. Igaz ez nem teljesen FPS, de szerintem tök ugyanolyan, mint egy FPS. Egy kategória, mégha külső a nézet. A Hitman az már más... De valahogy ez a Cell jobban az FPS irányába húz, mint a nézdahátam játékok. Zseniális kamerakezelése miatt. És ez azt mutatja, hogy tényleg jó (nagyon) játék, hiszen én mint megfásult unalmasabbnál és rókabőrösebbnél rókabörösebb FPS-eket nyúzó embernek kinyitotta a szemét és bebízonyította, hogy igen, lehet még az FPS iparban igényes munkát csinálni. A példa rá ez a program. Ezt kihagyni tényleg igazi vétek lenne. No majd februárban átváltozom Sam Fishernek... Addig lesz egy Unreal2 is, tehát érdekes heteknek nézünk elébe. Kiváncsi leszek melyik fog nagyobb port kavarni.
  • Árnyvadász
    Erre azt tudom mondani, hogy a Nightfire sem volt hosszú, mégis épp elég volt ahhoz, hogy kellemesen el lehessen vele játszani. Aztán meg ugye ott van a tipikus jó játék esete, amivel repül az idő. Mondjuk, ha Spliter hosszú is lesz, akkor is rövidnek érezzük, mert annyira jó, hogy a végén csak ez marad: Már vége is? Mint mondjuk a Medal-nal. És ha rövid is lesz, az biztos, hogy újra elkezdem előlről, ahogy végigjátszottam. Ez van annyira jó, hogy erre legyen esély, ha pedig nem is, akkor a különbözőféle taktikákkal, mindig egy picit másabb lesz. Egyébként úgy tudom, hogy az X-BOX-os verzió 10 pályát és egy Tréninget tartalmaz, de ne feledjük itt egy lopakpdós játékról van szó, tehát szerintem a 10 pálya felér időben egy 15-16 pályás normál FPS-el. És akkor már minden ok. Meg ahogy olvastam egy X-BOX tulaj írását, már a trénig is majd egy óra hosszú!! Szóval talán ezzel nem lesz gond.

Egyébként két hiba a játékban amit találtam, de ebből csak az egyik bug. (És még az is kijavult!) Az egyik, ha a vallató szobában belelősz a lámpába az elkezd himbálózni, de a fény statikus marad a szobában. De ez nem egy DOOM motor, tehát ez egyáltalán nem zavaró. Ez legyen a legkevesebb. A bug pedig az volt, mikor az egyik őr beragadt az ajtó előtt és csak remegett. Namármost ilyenkor az FPS-ek többségében úgy is marad. De itt nem! Lőttem egyet a falba, csak úgy spontán (próbáltam hátha erre kijön a ragadásból) és bizony egyből abbahagyta a rángatózást és már ment is a hang irányába. Szóval én ennyit találtam a negatív oldalról, de ez szinte semmi, ahhoz képest, hogy a pozitív oldal aránya 98% mondjuk. Egy játékban ami kijön általában és sikeres is 86% jó és a többi negatív.

Splinterben meg ez a 2 dolog volt, de az egyik az a motorból adódik tehát nem hibe a másik meg kijavitódott a cselekedetem hatására. 2 hiba mondjuk és ezzel szemben vagy 50 poztívum sorakozik. Pedig én aztán igencsak kipróbáltam és leteszteltem az AI-t. 5 óra hosszat különbőző dolgokat próbáltam ki az egyes helyszíneken. Egy szobába volt, hogy hatféle megoldást választottam és mindig helyesen az adott szituációnak megfelelően cselekedtek az ellenfelek vagy az ellenfél. Rendkivül sok variácót lehet kialakítani és az AI egyikben sem síkhülye, hanem verhetetlenül okos. EZ pedig iszonyat jó dolog. És még hány variácó lesz! Hiszen itt csak egy szál pisztoly van a kezünkben.... Meg egy irodai helyszín.... Hmmm... Ha belegondolok milyen pályák (olajfúrótorony) lesznek itt és még milyen ellenfelek (katonák, kommandósok, stb..), már most kész vagyok.. :)
  • Csacsi
    Még nem jött ki a játék, csak a demo, ahhoz meg gondolom nem kell adni... :))

Nézd Isonews-t, amíg ott nincs, addig nem is lesz link.
  • Ramore
    letöltő helyet tud valaki?
  • Csacsi
    Igen, za nagyjából mind igaz, a játéra, bár nekem vannak vele problémáim, illevte rossz előérzetem.

"Ha kilövöd a villanyt a helységbe, nem azzal kezdi, nem kapcsolgat feleslegesen az ellenfél, hanem egyből kutat utánad!"

Nah erre azt tudnám mondani, mint hiba, hogy ez egy kcisit hülyeség, mert elméletileg, van olyan,m hogy Ő nem hallja, hogy kilőttem a lámpát, és mivel tök sötét van, nem is látja, ezért előbb a vilanyt kéne megpróbálni visszakapcsolnia, mert ennek úgy lenne értelme.

Az rossz előérzetem pedig az, hogy túl rövid lesz a játék.

• Árnyvadász
    Annyira jó ez a játék, hogy meg sem tudom normálisan fogalmazni mi a jó benne, mert annyi minden van ami jó, sőt egyenesen elképesztő, hogy az csak na!

Ami a legjobban bejött a grafika és a mozgások mellett, az a hihetelenül élethű AI. Minden képzeletet felülmúl. Eszméletlenül üt ez a program. Egyáltalán nem csodálkoznék azon ha 97%-ot osztogatnának neki a játékmagazinokban.

Egyenlőre a DEMO-t próbáltam ki, de azt csontig lerágva. Az AI-t teszteltem benne minden helyzetben és olyan dolgokat művelnek az ellenfelek, hogy leesett az állam. Eddig ennek a játéknak van a legjobb mesterséges intelligenciája, az egyszer biztos!

Példák, de csak pár, mert annyi van, hogy nem győzném leírni.

-Ha leütsz valakit, akkor ezt az ellenfelek érzékelik és egy kis noszogatás után felkeltik az földön fekvő társat!

-Ha kilövöd a villanyt a helységbe, nem azzal kezdi, nem kapcsolgat feleslegesen az ellenfél, hanem egyből kutat utánad!

-Ha nem lövöd ki csak lekapcsolod, visszakapcsolja.

-Bújnak, fedezékeket keresnek, legugolnak, segítséget hívnak, minden zajra felfigyelnek, még a fejük mozgása is követi éppen mit szemlélnek meg.

-Ha elkapsz valakit hátúlról nem támadnak, nehogy megsérüljön a túszod, de ha már picit elfordulsz és van olyan felület amit eltudnak úgy találni, hogy téged sebezzen, megteszik. Akkor is lőnek, ha a tússzal a kezedben, fegyvereddel célzol, tehát elveszed a túsz feje mellől a pisztolyt.

A mozgások szédületesek. Tiszta filmszerű az egész játék.

Csövekre, terpeszállásba: Ugrás, ugrás és utána bal egérgomb. A csöveknél ezután még a gugolás gombot is meg kell nyomni és akkor megy fel lajhár mászásba Fisher.

Falhoz tapadni gugolva is lehet és marha jól néz ki! Futás sebessége az egérgörgővel állítható. A kezelés is roppant egyszerű, hamar elsajátítható. Ami az irányítást illeti.

Fizika: Döbbenetes! Elég csak belelőni a lámpába és nézni ahogy imbolyog (vallató szoba), vagy a függünyökbe... Teljesen élethű.

Még egy dolog az AI-val kapcsolatban: Az irodában, ahol a két rendőr dolgozik az íróasztalnál, beosontam, majd eldobtam a kezembe levő kólásdobozt a terem túlsó végébe. A hang irányába mentek a rendőrők!

Természetesen átkutatjk a szobákat is. Ajtót kinyitják, villany fel, majd miután nem találnak semmit kimennek. Közben folyamatosan beszélnek, néha még meg is ilyednek ha egy sötét szobába nyitnak be. Az AI abszolult über. A garfikán is túltesz, pedig már csak az önmagában csúcs. Lámpákat ki lehet lőni. Ekkor tök sötét lesz, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. És a gépigény sem vészes. Tegnap egy 1GHz-es Athlon és 256 Ram, plusz egy GeForce2 32MB-os GTS társaságában volt szerencsém a programhoz, ezen pedig minden maxra véve 800*600-ban tökéletesen futott a program, bár 640*480-ban érezhetően jobb volt. Viszont azért késik, mert optimalizálják a gyengébb gépekre, úgyhogy a végeleges változattal már nem lesznek különösebb gondok.

Ez a játék fergeteges. Már több, mint tíz éve játszom a legkülönbfélébb játékokkal, úgymond 13 év hcgaming van a hátam mögött, de ennyire jó stuffal nem találkoztam, mint a Splinter, pedig már a Thief sem volt semmi a maga idejében. Ez mindent üt! Nekem a DOOM III-nál is sokkal jobban bejött (alfa). A véglegesnél eldől majd melyik fog jobban elvonni ettől a világtól ahol élünk, de az tény, hogy a UBI SOFT most nagyon bekeményített és Sam Fisherrel az élükön egy olyan gammát hoztak össze, amit egy jó darabig nem fogunk elfelejteni. Erre a fejemet teszem.

Az már csak külön gyönyör, hogy az optikai kábellel be lehet nézni az ajtók alatt, vagy a hőlátás professzionális megvalósítása, de befejezem az írandómat, mert soha nem lenne vége, ha minden egyes részletre kitérnék, pedig ez mindössze egy 10 perc alatt végigjátszható DEMO alapján született! Mi lesz itt ha kijön a full? Istencsászárság. :) Az biztos.

Végre egy eredeti, jó játék PC-re. Ezt is megértük.
  • Amse
    Csácsá!kikukucskalni ugy lehet hogy a falnak simulsz es nyomod az iranyt amerre menni akarsz es ha a fal vegehez ersz akkor automatikusan kinez.Neked mar csak az a feledatod hogy eloveszed a pisztolyt e pakk-pakk.:)
    Milyen tobbi eszkoz?A kemerat azt ugy hogy odamesz az ajtohoz azt hasznalod es bedugja a kulcslukon es tataaaaaaa.A lock picket meg ugyanigy csak kinyitja az ajtot.
    amse
  • Csacsi
    Az biztos, hogy itt elég sok embernek nem kell megvárnia, amíg európába ér a játék... :)
  • HoTDoG
    +még 3 nap mire Európába ér, szal 3 napot tévedtem ;).
    Ajj de várom már.
    Multija akkor nemlesz?
  • gergou
    pontositok: januar 21. a megjelenesi datum.
  • HoTDoG
    Január 27 asszem,.
  • Factor_007
    mikor jelenik meg a game??
  • HoTDoG

Így utólag is BUÉK mindenkinek!
  • HoTDoG
    Végre :)
    És még1szer boccs.
    Ez a kedvenc képem :>
  • HoTDoG
    áhh bocs. Ez az uccsó, nemtom mért nem megy.

• HoTDoG
  • HoTDoG
  • HoTDoG
    Jajj de lehalt a topic :).
    ÁÁ már nagggyonvárom. Január 27 a megejelenés dátuma asszem. De lehet 17.

Ténleg multirésze lesz?
  • vik3d
    te hülyegyerek ,nem én vitatkozom 5 ideszólással előbbről,hogy milyen szar a pc és hogy a splinter cell lenyomja azt,elvégre ha az ember vesz a konzol mellé egy pc nevű perifériát, ahogy te mondod akkor egészen használható masinává válik
  • Titan
    Skacok Help!

Nekem miért nincs kép? Csak hang van!
    ASUS alapon 1200Mhz Cel, 394Mega ram,ASUS Gforce2 prof, videok., Sounblaster Live! hanggal!
    Ja, XP prof. oprendszer van fenn!
    A f.sz kivan, már alig vártam, hogy megjelenjen a demo, és tessék...
    De nem csak ennél a játéknál van ez, hanem pl.: S&R: Vietnam MedEvac!
    Segítsetek! Miért van ez?
    A legujjabb Detonátort raktam fel, és azzal se javult a helyzet. Az videokártyához meg nincsen XP-s driver, csak béta, de azzal fagy az oprendszer!

Help!PLZ!
    Titan
  • Laza
    nagyon el lehetsz maradva a fejlodesben, ha meg mindig csak azt hiszed, hogy annak akinek van PCje nem lehet konzolja... :D

a konyvtaros neni azt uzeni, ha jovore kijartad az ovodat, te is kolcsonozhetsz konyveket... :DDDDD
  • vik3d
    ez a konzol dolog jópofa..olvasom a topikot és csak mosolygok :) szerkeztés tv out hehehe .én a helyükben mindig odairnám hány éves az illető,ilyenen vitatkozni csak egy 8.os képes.mondja meg valaki ha tévedek de a TV felbontása nem csak 576 X 768 ? ej ej valakik itt lemaradnak valamiről? és konzolosok mijen érzés az X box ról internetezni...? jaaj hát hogy a suliból neteztek és anyázzátok itt a PC t? üdvözlöm a könyvtárosnénit...
  • Blasta
    Az a Satchel, vagy mi az??????
    Azt már összeszedtem, de azt hittem nem az....
  • Petyus_
    Mindenesetre érdekes gondolatok foglalkoztatták a srácot Karácsony szenteste.
  • Lacc
    Ember téged nem lehet komolyan venni :D
  • Goodwill
    az egyik őrnél (asszem annál amelyik a főkomjúternél van) van :)
  • Goodwill
    hát az ciki :D
  • Blasta
    Hállo!
    Tudnátok segíeni?
    Lehetm hogy ciki, mert ezt sebki nem írta, de elakadtam a demoban....
    Odáig megvagyok, hogy felmegyek a 2 melózó zsernyákhoz, kinyirom őket, mej a 3.-at is a videós szobában, de aztán semmi. Valami VFS-t kellene megszereznem, de gőzöm nincs hol van.
    Segítsen már olz valaki!!!!!
  • ember
    Boldog Karácsonyt, haver
  • Reaction
    Mikor jelenik meg tudni lehet már? Csak mert úgy kezdem el kutatni FTP-n meg warezon :)
  • HoTDoG
    Ajj már nagyonvárom PC-re :). De bekéne szerezni egy jobb grafikus kártyát.. :/. Hátha ma meghozza a Jézuska ;).
    Egyébként Kellemes Karácsonyt mindenkinek! Sok mákosgubát enni!
  • ember
    már most el lehetne felejteni az xbox vs pc témát, főleg ebben a topicban
  • gergou
    En azt mondom, hogy ha tvre vezeted a dolgot vissza(vezetitek), akkor azert ezt leirom:

Eleve nem lehet olyan tiszta es latvanyos a kep a tvn, mert vagy tavolrol nezed, melynek kovetkezteben nem latod meg a baszottreszletes texturokat, vagy tul kozelrol nezed, es semmi mast nem latsz csak egyenes nagyon vekony fekete vonalakat a kepen( ugye a kepcso fluoreszkalo bevonata miatt), szal meg a szemed is kisul, es ha meg a tv-d is szar, akkor meg szarabb kepet latsz... Egyebkent valo igaz, hogy xboxon a splinter cell egy picit jobban nez ki mint pcn( a demo alapjan), de csak amiatt, mert a kulonbozo vision modokban a hatter homalyositott, es a modelleken van egy kis elsimitas..., de ez a vegleges gamben a pcn is igy lesz... Ja, es geforce fx 3 honap mulva... aszem onnantol kezdve mindenki elfelejti az xbox vs pc temat...
  • Csacsi
    www.hardwired.hu
    www.gurugamer.hu
    www.hcgamer.hu

ezek közül valamelyiken bizos fent van.
  • a.carkey
    Ez a "bűvészkedés a mozdulatokkal" ez ugye csak meghatározott helyeken megy? Pl. Börtön folyosó és ...?
  • ujedith
    Hello MINDENKI!
    Leci irjon valaki egy mukodo letoltohelyet, az eddigiek nem nagyon sikerultek, eleg csalodott vagyok, mar nagyon vartam ezt a gamte es most marha nehezen tudom megszerezni... PLIIZ HELP!
    ELORE IS SOKEZER KOSZONET!