Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • kl24h
    Az enyém (Panasonic Lumix DMC-FS4) pl. *.mov fájlba ment és egy 1:22 (82 másodperces) felvétel 105 MB lenne 640x480 méretben. Itt is érvényes, hogyha minél nagyobb méretbe ment egy videofelvételnek, akkor annál jobb a minősége. Itt persze különbségek vannak a *.mov, *.avi, *.mpg formátumok között, ezért ugyanaz a minőségű videofelvétel más más méretben jön ki a különböző fájltípusoknál.
    Valakinek volt egy Panasonic videokamerája, amivel egy olyan 50 perces felvételt készített 800x600 *.avi fájlba mentette le a szoftver, ami telepítve volt a gépre, abból lett kb. 13 GB. Hát elég jó minőség volt, de ami fel volt véve a szalagra (mini videokazetta), az volt az igazi.

Videoformátumokkal nem dolgoztam, ezért nem tudnám megmondani, hogy melyik lenne az a formátum, ami a legjobb minőséget adja, de annyit észrevettem, hogy az *.mp4 nagyon jól összetömörített formátum és a minőség is elég jó marad.
    Valamikor egy videóDVD-n voltak valami *.vob fájlok és egy olyan 2 orás film volt 4 GB körül. A *.vob fájlok nem másak, mint az *.mpeg fájl (ezért nem kell külön NERO Vision vagy más speciális program, hogy meg tudd nézni a filmet, mert a Windows Media Player 9-es verzióval is fel tudod nyitni a *.vob fájlokat, persze ezt is sokan nem tudják). Ha jól emlékszem ez is olyan 800x600 felbontásban volt.

A *.gif, az sajnos csak 256 színből áll!!! (8 bit)

Zoli007: Erről a programról lenne szó, amit említettem, hogy kiváló *.jpg-be tud konvertálni, csak megfelelően kell beállítani, ezzel konvertáltam át a logómat is.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.08.29. 19:33:26