Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • kl24h
    Igen, hogy tud *.bmp formátumban menteni, a többi dolgot nem ismerem, hogy mennyi jó vagy nem jó.

A *.bmp képnél minden pixel/pont a maga színében van és mivel nincs konvertálás, ezért nagyon perfekt a kép.

Csinálhatsz egy tesztet a számítógépeddel: megnyomod a Print Scr gombot és utána a Paint-be beilleszted a képet (az a kép, amit látsz a képernyőn) és lemented külön *.jpg-be és utána *.bmp-be. Mikor nézegeted, nagyon látszik a különbség. Na kb. így a fényképezők képeivel is, amelyek *.jpg készítenek. Van amelyik fényképezőnél lehet minőséget változtatni, de ha *.jpg, akkor sem épp olyan jó. Főleg sötétben látszik a hiba a fekete határain nem oda megfelelő színű pixelek.

Azt ajánlom, hogy olyan fényképezőt nézz, amelyik tud *.bmp formába is menteni és persze a többi funkció is fontos, nem feltétlenül Nikon kell legyen csak a fent említett dolgot tudja. Én csak azért említettem a Nikon-t, mert úgy tudom, hogy tud *.bmp képformátumot.
    Valamikor mikor fényképezőt néztem vettem volna Nikon-t, csak a *.bmp képformátuma miatt, de nagyon drága volt és emiatt nem vettem meg és vettem egy Panasonic Lumix DMC-FS4, mivel volt 4x-es optikai zoom-ja és 8 Mpixeles képeket készít és ekkor gondoltam, hogy mivel 8 MP kép esetében a *.jpg hiba már nem annyira látszik, ha ki akarom nyomtatni a képet egy A4 lapra. Ha akarsz nagyítani, akkor az optikai zoom a legjobb, nem amit tud digitálisan.