kl24h#47906
Az egyik dolog hogy profi kép legyen, hogy a digitális fényképezőgép a képet tudja lementeni *.bmp formátumba. A legtöbb fényképezőgép *.jpg vagy *.jpeg formátumba menti le a képeket és tudott dolog, hogy ezek a formátumok már a *.bmp képnek egyfajta sűrítése, hogy ne foglaljon akkora helyet a memóriakártyán és akkor szépen tudják reklámozni, hogy ez meg az a fényképezőgép ennyi meg annyi képet tud rámásolni egy adott méretű memóriakártyára.
A másik dolog, hogy mekkora a képfelbontás (? megapixeles a kép), minél nagyobb annál jobb, főleg ha ki is akarod nyomtatni őket.
Az utolsó dolog hogy milyen kontraszt/megvilágítás beállítása, a sötétben való fényképezés, ... és hogy ezeket mennyire lehet manuálisan állítani ha esetleg a gép nem épp a megfelelően állítja be. Sok fényképező esetében vagy sötétebb a kép a kelletnél, vagy világosabb vagy igen nagy a kontraszt (kontraszt - kb. ami sötét igen sötét és ami világos igen világos).
Én úgy tudom, hogy a Nikon-nál be lehet állítani, hogy a képeket *.bmp is mentse le, aztán nem tudom a többinek, amit leírtam mennyire felel meg, mert nekem nincs ilyenem.