Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Na most olyat mondok ami tolem meglepo.

Az M42-es obik egy ideig fun meg frankosag de aztan hamar rajon az ember arra, hogy csak egyik masik ad jo kepminoseget, azok viszont dragak. Nikon, Pentax es Minolta (Sonyhoz) obik majdnem ugyanannyiert mennek mint az M42-esek es sokszor jobb kepminoseget is adnak. Arrol nem is beszelve, hogy akkor a rekeszbeugratas is mukodik a legtobb esetben.

Nikonra is felmennek az M42 obik csak annyi a kulonbseg a Pentax, Sony es Canon gepekkel szemben, hogy az atalakitoban van meg egy lencse ahoz hogy legyen vegtelened. Ez nagyon minimalis fokusz valtozast okoz (a 85mm-es obibol kb 90mm-est csinalt) es talan egy pici kepminoseg romlast is okoz (napokban fogok csinalni errol egy tesztet).

Viszont a 350D kepminosege az hogy is mondjam... meg RAW-ban love se az igazi. Csak egy pelda: Canon EOS 350D vs Pentax K10D. Ugyanaz volt az obi (egy Sonnar 135 ha jol emlekszem), ugyanakkor keszultek a kepek. Es nem erdekel, hogy a ket gep nem ugyanaz a kategoria mert arban majdnem ugyanaz a kategoria volt... A Pentax picit olcsobb volt (A Canon EOS 350D-t 130e forintert adtam el 1-2 hettel kesobb, akkoriban mar EOS 400D volt 180e forintert, a Pentax K10D-t vadonatujan 161e forintert vettem 1-2 hettel elotte)