Erre inkabb nem valaszolok. Nem igazan ertem a hangvetelet a dolognak... Szerintem itt en vagyok a legamatorebb es hidd el az en koltsegvetesem se csillagaszati merteku. De ahol akarat van ott megoldas szuletik. En pl. 50e forintbol nem vennek semmit a kitobi melle. Max 1-2 manualis obit (pl. CZJ Sonnar 135 f3.5)...
De ha erdekel az en cuccom: Pentax K-r, kitobi, CZJ Sonnar 135 f3.5, Jupiter 80 f2, CZJ Flektogon 50 f4 es CZJ Sonnar 180 f2.8. Ja meg van egy sajat gyartmanyu 24mm-es tilt/shift obim (szetszedett Tamron 24 f2.4). Es a zsinoros kioldom (mert a K-r eseteben ez gyarilag kihagyott feature) a baratnom nehai hajcsatja es egy Holga zsinoros kioldo. Tudod az a fajta amit ha megnyomsz a tetejen akkor alul kijon egy tuske :) En ezeket hasznalom... Jo lenne egy DA 16-50 f2.8 meg egy DA 60-250 f4... de nincs ra keret (egyelore :P) szoval ezert probaltam meg neked osszefoglalni, hogy addig nyujtozkodj amig a takarod er. Ha az nem eleg akkor old meg. Vegyel manualis lencseket vagy add el a gepet az obikat es vegyel egy bridget vagy mittomen. Te tudod mit akarsz de amit eddig itt irtal az az, hogy mit nem. Fixet nem igazan, 50e-nel tobbe kerulot nem igazan... Akkor kb. leszukitetted a dolgot az altalad irt 28-135-re... De javits ki ha tevedek.