Lateralus#3702
Az tényleg hátrány, hogy ha olyan eszközt veszel a gép mellé ami csak ceruzával megy.
Árban sem drágább, mert a gép mellé 1 akkum meg töltőm már van. A géphez fejlesztett akksiról van szó és a hozzá való gyorstöltőről. Mennyi egy 1-1,5 órás gyorstöltő és 2 szett jó minőségű akku ? 2500-ért nem tudom milyen akksiszett van, de fogadjuk el, hogy jó. Ebből két garnitúra 5000 forint. Most nézem az állítólag nagyon jó árú EComputer árait, egy normális gyorstöltő 9-10 ezer. Így a gép mellé kb. 14-15 ezer a két garnitúra akksi és a jó töltő. Ebből veszek még 2 db líthiumos akksit (a kirándulás előtt) a gépemhez, de ha nagyon spórolni akarok, akkor 3-at. Így 4 akkum és egy gyorstöltőm van, annyiért, amennyibe 2 garnitúra ceruzaakksi került, töltővel. Ezzzel, ha nagyon vigyázok kb. 1600 képet tudok csinálni. 1600 képet én cirka 2-3hónap alatt fotózok el, de mondjuk nyralok és 10 napra mentem, azalatt elfotózom. A töltőt sem kellett vinnem mert itthon elég volt gyorsan feltölteni, tök mindegy milyen konnektor van. Már ilyesmit nem is említek, hogy egy mozdulattal töltöm a gépet akkuval.
Persze ez csak sarkított példa volt, és lehet hozni bőven ellenpéldát. Az a lényeg, hogy a használt eszközzel együtt mindenkinél kialakul egy jól bevált séma, ahogy azt használni fogja, hozzáidomul. Tudom mennyi akksira van szükségem, mikor kell rátölteni, kb. mennyire lesz elég. Az ilyen "puszta közepén kimerülsz, akkó mivan ?" érvek nem állnak meg, mert ilyen nem fordult elő, ha megtervezek mindent. És itt a tervezés alatt nem hosszas előregondolkodást csak egy pár másodperces belegondolást értek.
Puszta közepén meg ceruzaelemet sem árulnak, sőt idegen városban is gáz, és rég lemaradsz a témáról, ha ott tartasz, hogy kimerült az akksi és fel kell hajtani egy traffikot, ahol van valami szufla.