48078
-
magnum #3716 Addig nem gond, amíg nem ezzel akarják eladni a gépet. -
Madmaxx #3715 Egyáltalán nem minusz jó az néha ha van. Még akkor is ha kis klippeket tud csak. Eleve egy plussz szolgáltatás nem lehet minusz. -
#3714 én használtam néha a videot - koncerten pl egy egy rövidebb vidámkodást fel lehet vele venni :) -
#3713 a video az inkább minusz, soha nem fogod használni, értelme semmi -
#3712 Na mostmár tudjátok többek közt miért kérdeztem rá pont erre a gépre ... ;)
Egyébként az Olympus C-765 UltraZoom 116ezerét láttam
az Olympus C-760 UltraZoom + ajándék táska, 128MB xD memóriakártya meg 101 ezer az extrembe.
Mondjuk a második mellet szól még az akkun kivül, hogy 640x480-as videot is tud, zooomtartománya 38mm - 380mm,
meg hát ugye 4 megapixeles ...
Igazából a kettő között vacilálok ... csak azért 100Ezer fölött sem akarok költeni ...
-
#3711 részemről inkább 765 :) az elemes ;) -
Lateralus #3710 Szóval az Oly C760-nál tartottunk. -
Lateralus #3709 De abból még nem derült ki, hogy csak valamiért unszimpatikus neked a cucc. Mert nem tetszik a színe, vagy tudomisén...
Aztán meg mindenhonnan záporoztak az érvek-elleérvek, hogy ez ennyi, amaz meg annyi. -
#3708 végülis 3648ban ebből indultunk ki :)) -
Lateralus #3707 Az unszimpátiára nincsenek ellenérveim :)
Vagy teszik, vagy nem, ez a te dolgod. -
#3706 2000/2200+os aksiból a jobbik fajta darabja 1200-1500 Ft.
a töltők között igazán difi csak sebességben van, nekem itthon van nagyon régről egy lassútöltő - 16 óra - meg egy GP 3órás (11ezer volt), a lassút használom ha tudom, hogy nem kell sietni, az sokkal inkább kímélő módon tölt.
egyértelműen olcsóbb a sajátaksi-rendszer, de nekem akkoris ellenérzésem van irántuk :)
várom már, hogy bejussanak a közforgalomba a Li-Ionos AA-k :) azok nagyon le fogják tolni az árakat. -
#3705 amúgy igazad van, mert ha minőségre megyünk, akkor egy AA töltő is húszba' fáj, és egy garnitúra 2000+ akksi sem 2 fillér -
#3704 egyszer kipróbáltam olyat discman-be - normál cd-t játszva (még csak nem is mp3) a második szám közepéig jutott el :) (kb 5 perc lejátszási idő) :D -
#3703 "Puszta közepén meg ceruzaelemet sem árulnak"
Mosmémondod, minden szürkamarhánál van "egy csomag ötszáz!" :D -
Lateralus #3702 Az tényleg hátrány, hogy ha olyan eszközt veszel a gép mellé ami csak ceruzával megy.
Árban sem drágább, mert a gép mellé 1 akkum meg töltőm már van. A géphez fejlesztett akksiról van szó és a hozzá való gyorstöltőről. Mennyi egy 1-1,5 órás gyorstöltő és 2 szett jó minőségű akku ? 2500-ért nem tudom milyen akksiszett van, de fogadjuk el, hogy jó. Ebből két garnitúra 5000 forint. Most nézem az állítólag nagyon jó árú EComputer árait, egy normális gyorstöltő 9-10 ezer. Így a gép mellé kb. 14-15 ezer a két garnitúra akksi és a jó töltő. Ebből veszek még 2 db líthiumos akksit (a kirándulás előtt) a gépemhez, de ha nagyon spórolni akarok, akkor 3-at. Így 4 akkum és egy gyorstöltőm van, annyiért, amennyibe 2 garnitúra ceruzaakksi került, töltővel. Ezzzel, ha nagyon vigyázok kb. 1600 képet tudok csinálni. 1600 képet én cirka 2-3hónap alatt fotózok el, de mondjuk nyralok és 10 napra mentem, azalatt elfotózom. A töltőt sem kellett vinnem mert itthon elég volt gyorsan feltölteni, tök mindegy milyen konnektor van. Már ilyesmit nem is említek, hogy egy mozdulattal töltöm a gépet akkuval.
Persze ez csak sarkított példa volt, és lehet hozni bőven ellenpéldát. Az a lényeg, hogy a használt eszközzel együtt mindenkinél kialakul egy jól bevált séma, ahogy azt használni fogja, hozzáidomul. Tudom mennyi akksira van szükségem, mikor kell rátölteni, kb. mennyire lesz elég. Az ilyen "puszta közepén kimerülsz, akkó mivan ?" érvek nem állnak meg, mert ilyen nem fordult elő, ha megtervezek mindent. És itt a tervezés alatt nem hosszas előregondolkodást csak egy pár másodperces belegondolást értek.
Puszta közepén meg ceruzaelemet sem árulnak, sőt idegen városban is gáz, és rég lemaradsz a témáról, ha ott tartasz, hogy kimerült az akksi és fel kell hajtani egy traffikot, ahol van valami szufla. -
#3701 mindenesetre úgy gondolom, hogy nagygépnek egyértelműen saját aksi, de kicsibe/kirándulósba/mókagépbe inkább AA - és mivel a lenti Oly gép nem igazán a profi-kategória, ott sok mínusz pont az aksi. egy A80 csak zoomátfogásban tud kevesebbet (paraméterek alapján), viszont van kihajtós lcd-je, és elemes. -
#3700 lassan meggyőzöl
HISZ EZ ÁGYMELEGÍTŐNEK IS JÓ!!! :) -
magnum #3699 Z1 :)
Sok más mellett ez az erőssége, nagyon ritkán cserélek benne elemet, kendernapon félig töltött elemekkel csináltam 200+ vakus képet, és még mindig az a szett van benne... -
#3698 a töltési idő már a ceruzaaksiknál se gond - vannak 2-3 órás gyorsbikázók, meg nemrég mutatták be a 15-20perces változatot, ami 110W-os hőtermelést ad elő, és venti hűti az aksikat töltés közben :)) -
#3697 nem sok minden, valóban, de - és ebben nem vagyok egészen biztos - a saját akkuval operáló gépeknél az akkuk
1. sokkal tovább bírják
2. sokkal gyorsabban fel lehet tölteni (nekem 1,5 óra a töltés és kurvasokszáz képre elég) -
#3696 látod? :) miért nem olyan vakut vettél amibe jó a fotomasina aksija? :))
magnum: annyi azért ellene szól, hogy az A70 sorozaton kívül még nem láttam olyan elemes gépet ami simán elhúz több mint 1 hétig 1 szett ceruzából :) -
magnum #3695 speciel nincs dismanem, mert nem szeretem őket, de miért is ne?
nem vagyok a gyári akkuk harcos ellensége, de én inkább a ceruza akkut preferálom, egyszerűen azért, mert olcsóbb és szélesebb körben használható, nagyjából semmi nem szól ellene. -
#3694 amúgy ha megjön a vakum, akkor én is kénytelen leszek beruházni pár tucat AA akksiba megegy turbo töltőbe, basszamegazisten :) -
#3693 khmmmmm
szvsz több helyen van áram, mint olyan bolt, ahol épp van AA elem
és most ne Londonra gondoljunk, mert ott van mind2, és ez nem téma, de esetleg nézzük Kenyát :) -
#3692 de ne mondd már, hogy a géped akksiját használod a discmanben..... -
#3691 számomra már az is kényelmetlen volt, hogy a bátyám analóg gépébe kellett azt a kis zömök pótelemet vadászni pár évvel ezelőtt... nálam nagyon lényeges, és nem merek/nem akarok kockáztatni, hogy bárhol gondom legyen. AA-s elem van mindenhol, áram/pótakku nincs. -
magnum #3690 4 db 2000mAh akku 2500Ft
És ezzel mehet a discman is, a távirányító is, minden. A fogkefém nem szereti egyedül :) -
#3689 én se vágom, aszittem, logikus, hogy mindenki azt preferálja, de közbe meg nemis :D -
Lateralus #3688 Nem értem ezt a nagy ellenszenvet a saját akku iránt ! Évek óta ilyen gépeim voltak (ez 2 gépet jelent, nem 25-öt !) és soha semmilyen hátrányát nem éreztem, csak előnyét.
Beleszámolva se nem drágább, se nem kényelmetlenebb, akkor mi vele a probléma ? -
#3687 :D -
#3686 nem extrém, de saját példából kiindulva, 1 hét (vaku nélkül) kijön egy akksiból (ha jól tudom, a D70 még takarékosabb), de kettőből SIMÁN -
Lateralus #3685 Mivel nem vagyok jós, ez csak tipp volt, de a közelében lesz, az biztos. A Z1-et 2 év múlva már csak olyanoknak adod el, akiknek nincs sok pénzük digigépre és olcsón akarnak egy nagy zoomos gépet. Mivel az A1 ára is elég nyomott lesz így olyan sokat nem kell ráfizetni. Szerintem néhány 10 ezret. Bár addigra tele lesznek a polcok csupa új ínycsiklandó géppel, nem tudom, hogy pont arra akarsz-e majd fejleszteni ? Csak hogy pár példát említsek 200ezer körül megkapod az új Canon EOS 500D vázat, vagy 150ért a Minolta A5-öt, de ha igazi izgalomra vágysz választhatod a Sony F1525-öt is, vagy potom pénzért a 8 megás kompakt Canon A800-at :))) -
#3684 extrém dolog 1 hét anglia? és ott csak a konnektor másféle... és igen, 10fontért vehetsz átalakítót, de 2ért kapsz 4photo-elemet. -
#3683 ideális szitu nálam egy jó hátizsák, tele fotós cuccokkal, és elfér benne akár a +602 is :) -
#3682 minden akksit tölteni kell, a különbség annyi, hogy az egyik 4 darabból áll, a másik egy darab
de mondom, ha EXTRÉM környezetről van szó, akkor számoljunk EXTRÉM költségvetéssel -
magnum #3681 értem-értem, de én így képzelem el az ideális szitut, de ez még éveket várat magára nálam. -
#3680 nem úgy gondoltam, hogy farzsebes pótgép
-
#3679 "és egy jó AA töltő árából simán veszel +1 gyári aksit" ...amit szintén tölteni kell, és ha nem kerülsz 220/110/hasonló kinézetű konnektor közelbe akkor megsz...tad. -
#3678 hát ha csak kirándulni mész, találsz konnektort bármelyik kocsmában, ha meg a Himalája a cél, akkor majd a szponzorod fizeti a 10 akksit
nem látok rá esélyt, hogy beszopnám 2 akkuval meg egy töltővel a mindennapokban -
magnum #3677 Pótgépnek nekem valami slim kellene slr mellé. S602-t nem vágod farzsebre.