Lateralus#1132
Nem tudom miért melegítenénk fel egy értelmetlen vitát egy teljesen más témában. A kép tartalmáról, ha jól emlékszem, nem volt szó. Technikai kérdésekről folyt a vita, nem arról, hogy mitől jó egy kép.
Ezen felül én semmilyen elvemet nem hangoztattam, hát még azt a hamisat, amit nekem tulajdonítasz, miszerint én azt vallom, hogy a felszerelés ára határozza meg egy kép jóságát és csak milliós géppel lehet jó képet csinálni. Hol mondtam ilyet ? Technikai kérdésekről volt szó, kényelemről, több lehetőségről, nem pedig költségekről. Ezen te lovagolsz folyton, mert nálad egyenlőségjel van az SLR és a drága gép fogalmai között, holott nem feltétlenül drága. A 6 milliós csávót is te hoztad fel véres kardként, hogy bezzeg ő. Erre írtam, hogy ő szar példa, mert pont azt testesíti meg, ami ellen beszélsz.
Emellett ha most megkérdezzük Tikalt, miért vett magának cserélhető objektíves gépet, akkor szerintem azt fogja válaszolni, mint a profik többsége válaszolna (pedig az állítása szerint ő amatőr): Azért, mert nagyobb szabadságot ad neki, mint egy kompakt. És erről ugatok egy napja nem arról, hogy ki milyen drága gépet vegyen. De összefoglalom tömören:
Cserélhető objektíves gép nem egyenlő drága gép
Cserélhető objektíves gép egyenlő nagyobb szabadság
Ez a gitáros példa nem tudom hogy került ide. Nyilván saját tapasztalatból ajánlották, hogy vegyél drágábbat, neked viszont az olcsóbb is megfelelő.
De ha meglesz a Minoltád és valakinek azt fogod ajánlani vegyen ugyanolyat, akkor ugye te sem fogsz megharagudni rá, ha visszajön anyázva, hogy mégis az olcsóbb Canon A70-et vette és, hogy az neki teljesen jó, te meg dugd fel a drága Minoltát, amit meg akartál vele vetetni :)