Milyen,hogyan,mennyiért?
  • shabba
    Múltkor sem válaszoltam mert mi lenne az hogy kézzelfogható bizonyíték. Maga a net két tényezőből áll össze technológiából és az ISP által vásárolt sávszélességbőé. Nálunk ez utóbbi a gyenge láncszem, de ez még betutható a béta fázisnak is. Maga technológia bőven alkalas a játékra. Ha éjszaka megpingelem a vkk.hu-t akkor min/avg/max 10/12/15ms ha most tenném sokkal tragikusabb lenne mert gyanítom a fél ltp. netezik és a két liveshown lóg.

Épp ezért nem lehet gyakorlati tanácsot adni, mert a 2. pont úgyis attól fog függeni milyen gerincet vesz az ISP-d, mennyien lesznek a vonalon és milyen összetételű lesz a társaság. Nálunk pl. még az elején vagyunk a bekötéseknek és logikusan a nagy netfüggő hardcore userek ugrottak rá a témára és az előfizetők között jelenleg sokkal nagyobb a hardcore netezőt aránya mint egy átlagos netes táborban. Ha elkészül a teljes ltp. lefedése a végleges hálózattal és bőségesen lesz koca netes is akik havidíjából kipótolva lesz pénz sávszélt venni akkor biztos jobban fog menni. Ráadásul minél kevesebb emberre veszel gerincet annál nagyobb a terhelési százalék, ha nem 100 userre vesznek gerincet hanem 1000-ra jobban el fog oszlani a dolog, de szerintem csúcsidőben akkor is lesz dugulás.

Épp ezért jelenleg nem is próbáltam játékot. Az elején kíváncsiságból felmentem vkk.hu-ra UT-val és egyedül flangáltam egy pályán mert vagy teli pályák voltak vagy holt üresek. Akkor 20-30ms között voltak a pingjeim. Egyébként sem vagyok egy nagy hardcore online játékos, így nem tudok tapasztalat alapján véleményt alkotni.

Netezni tudok 24h át, nincs homokóra mert várakozás éjfélig. A speed is jó ha nem terhelt a rendszer stabilan viszi a 45k-t fel és le is 1xre. Most is jön extraról egy film 45k-val. Nekem ez elég jelenleg. És mivel eddig egy kanyi vasat sem kértem mivel béta fázisban van a hálózat nem is nagyon reklamálok. Elvégre 52 napja netezek ingyé. ;)