galocza#58
kár flémelni. aki gyors játékélményre vágyik (pl japán példa lejjebb: "szunyaelőttleverekmégegypárfickót" vagy "lepuffantokpármutánst") az vegyen konzolt (nem mintha a pc nem lenne erre is megfelelő). aki viszont olyan dolgokkal akar foglalkozni, amelyek hetekig, hónapokig lekötik az embert (fallout, thief sorozat, patrician2 stb, szándékosan különböző stílusokat írtam), válassza a pc-t.
én pc párti vagyok, mert hiába van konzolra resident evil, meg gran turismo meg tekken (amelyek engem pl hidegen is hagynak), ha nincs deus ex, arcanum, és társaik (amelyek viszont nem).
egyrészről jó, hogy a konzolok hardvere kötött, mivel így tényleg a maximumot próbálják a játékkészítők kihozni az adott vasból (ami, mint tudjuk, rohadtul nincs így a pc-s játékpiacon), másrészt hátrány onnantól, amikor az a vas túlhaladott. lehet megvenni a köv generációt. ez pc-n is igaz valamelyest, de ott a generációváltás lassabb, és oprendszerhez kötött - ld dos->w95, w98->xp, a régi játékok komoly része nem megy el az új alatt. az új hardveren uakkor általában elmenne...
a cikk sugalmazása, hogy konzolra több játék jelenik meg viszont szemtelen (na mit írjak szebbet a "hazugság" helyett?) ööö csúsztatás. különben is, ha számolgatunk, a konzolokra megjelent játékok számát külön-külön illene összehasonlítani pc-s társaikkal (x xboxra, y ps2re z pcre stb).