border=0>

Vissza a jövőbe
  • IStexI
    Áhááá! Így már értem az álláspontodat, de van 2 észrevételem...

1. a filmben a paradoxont azzal a "sztori elemmel" kerülik meg, hogy eltűnnek a dolgot amik valamilyen módon meg lettek változtatva. Pl.: Martyba szeret bele a saját anyja és nem az apjába -> ez kb ugyanz az eset mintha megölné valamelyiket mert a lényeg, hogy ő maga nem fog mexületni... Tehát a filmben a sztory szerint ha valaminek a létrejöttét meggátolod a múltban akkor az 1xerűen eltűnik a jövőben vagy ha pl az időutazó visszamegy a múltba akkot a múltben mert az neki a saját jövőjének a folytatása de ez most nem kérdéses csak úgy montam... A fejtegetésemet a film "szabályira" alapoztam aszerint viszont helytálló mivel nem képződnek párhuzamos univerzumok, a filmben csak 1 időegyenes 1 univerzum van ami persze az ügyködések folyományaként változhatnak...

2. a paradoxonnal nem értek 1et! "Ezek közül a legismertebbet "nagyapa paradoxonnak" nevezik. Ez akkor jelentkezik, amikor egy időutazó megöli a saját nagyapját, így az egyén szülei, és persze önmaga sem születik meg. Mivel az időutazó sosem született meg, nem mehetett vissza az időben, hogy megölje a nagyapját." Attól az időponttól kezdve, hogy a papának annyi, nem létezik a gyilkos. De attól még halott marad a papa... Mitől támadna fel? Az sem lényeg, hogy a saját leszármazottja öli meg! A lényeg, hogy qvára halott:) Másfelől megközelítve: attól, hogy nem létezik az időutazó és nem tudja magát kinyírni a múltban még halott marad a múltbéli énje...