Jöhetnek sztorik is...
  • Dikkma
    Ha jól emlékszem, egy haveromnál és az unokatesóméknál is volt szinte egyszerre egy C64. De nem tudom felidézni, mit jelentett amikor először láttam a gépet! Vagy akkor már olvastam róla? Nem tudom, de nem ámultam el úgy azon, mi az a számítógép, mintha most egy benszülöttnek mutatnám.
    Ezeken a gépeken játszottam a Builder Dash-sal, Operation Wolffal, Conan-nel, Popeye the sailorman, Power at See (atomkirályság!) és még ezernyi hülyeséggel. Grog's Revenge, heh?
    91-ben kaptam egy 286-ost, 40 mega hdd-vel, nagyfloppival, 1 mega rammal. Akkor egyetlen ismerősömnek sem volt még ilyenje, bár nem sokkal később egy srácnak lett egy 486 SX33-ja. Több évet szolgált, a DOS 3.3 miatt a 40 megás hdd-t egy 33 megás és egy 8 megás részre kellett partícionálni. A moncsi már akkor SVGA volt, még 3 évvel ezelőtt is aktívan használtam, sőt most is ott van a másik szobában; tudja 800x600-at!
    9 évesen az ember elég keveset tud angolul :) fater-mutter azóta se nagyon használja, maradt egyedül az én feladatom, hogy kitaláljam, mit kell csinálni a C:\Jatekok -ban levő 23 megányi (!) tömörített játékkal.
    A Centurions olyan szinten bűntetett, hogy hihetetlen. Imádtam. Soko-ban szar volt.. A Duck Tales meg a Chip&Dale sem volt rossz, csak idő után meguntam. North&South nagyon jó volt :) Test Drive 1 és 3 is több napnyi szórakozást adott, de nem egyszer, hanem mindig, miután kipróbáltam. Volt egy NBA-s játékom még, meg sok száz olyan, amire már nem is emlékszem. Prehistorikon sírtam, mert nem jöttem rá, a space-szel lehet ütni, így mindenkit csak átugráltam :) És azok a szúrós kövek mindig kicsináltak. A Golden Axe-szal játszottam életemben először PC-n, ha jól emlékszem, azzal rengeteget multiztunk még évek múlva is. Retaliator! Whooa, amikor rájöttem, hogy az utópisztikusnak tűnő kívánság, hogy le lehessen szállni, lehetséges..!
    Nyári táborba mentem, ahol kerestem az állam a Wolfot látva. Egyik szülinapomra kaptam egy egeret, amit tök egyedül tudtam telepíteni :)) Csak mégis szakembert kellett utána hívni a géphez. A Prehistorik2 megjelenése után elég hamar meglett, sokat nyomtam, SimCityk is ekkor jöttek nálam. Első vírus is SimCityben volt :)
    Nyáron NES-eztünk mamámnál unokatesóval, Super Mario, később Mario 3. Másik unokatesónak lett Sega Mega System II-je, Ghosts'n'Goblinssal, a beégetett Sonic-kal, stb.
    Később jöttek olyan játékok, mint az Ecstatica, X-Wing, a haveri körben csak halkan suttogva kimondott Doom, aztán Crusader 2. Nekem ezek csak akkor mentek, amikor fejlesztettünk 386DX40-re (AMD :) ). A Colonizationt viszont még a régi gépen játszottam, napi több órát, hónapokig. A 386-osba később bekerült egy kisfloppy 5k-ért, és 4 mega ram 16 ezerért, ezzel már 5 volt, Univesával ment a Transport Tycoon, a Warcraft.
    Már mindenkinek Pentiumja volt, akkor jött nekem csak a Dune2, Another World.
    Megint nagyot újítottam, amikor P200MMX-em lett, ezzel ismét első a haveri körben (és nem volt annyira elmaradott társaság, nem azt mondom) 16 mega rammal. Itt már kezdett elszállni a világ, Half-Life nagyon nagy szigor volt, Unreal Tournamenttel ekkor kezdőtött a mai napig tartó kapcsolatom. Azóta még lett egy P3 700-am, szintén korát megelőzve, de jó ideig nem lesz még fejlesztve.

Ma _képtelen_ vagyok játszani. Ezt magyarázhatom a depressziómmal, eléggé kiégtem. Minden megvan, ami fontos játék, minden. Úgy 3-4et ki is próbálok havonta, fél évente egyet végigviszek, a többi számolatlanul megy a polcra. Szarok a mai játékok. Nemrég elkezdtem Mime32-es romokat tölteni, beszarás milyen jók. Operation Wolf meg társai. Napokat játszottam ilyenekkel akkor, amikor már nem létezett PC-s játék, ami lekötött volna.
    Legjobb leírás? Én elhatároztam egy CoV-ot olvasva, hogy ha az Epic nevű játéknak ilyen leírást képes valaki készíteni, akkor az nekem kell. Máig a best számomra a leírás, de a játékkal soha nem találkoztam :)
    Na nevezzünk eq5-re.