Csillagászat
  • polarka
    #503
    " Mert bár az oda-vissza vektorok elvben azonos nyomvonalon haladnak, mégis megkülönböztethető "jobbos" és "balos" kivitelük."
    Tehát van 1 vonzó és 1 taszító vektortered. Amik nem összegezhetők? Vagy még ezen belül is megkülönbözteted a jobbosakat és a balosokat, így akkor már 4 vektorterünk van?

    "Így ebben a gömbi térben (mezőben) a gyorsulási vektorok (tömegvonzás, és tömegtaszítás vektorok) összege mindig nulla.
    Ezt is tapasztalod, ha találsz ilyen tömegpontot."

    Én nem tudnám tapasztalni. Hiszen, ha a tömegpontot vmivel megfigyelném, annak is van tömege, amit mint lejjebb leírod már megváltoztatja a fennálló helyzetet.

    "Sőt, ha önmaga gyorsul, vagy vált irányt, az oda vissza haladó gyorsulás vektorok egyensúlya éppúgy változik, mint ha idegen tömegpont lenne ott."
    És ezt matematikailag hogyan írod le? Ugyanis ha 1enes vonalú 1enletes gyorsulást végez a TömegPontod, akkor a te dupla-vektorteredhez egy konstans vektort kéne hozzá adni minden pontban. Ha pedig megjelenik még1 ugyanilyen TP, akkor annak mivel szintén centrális tere van ezt hozzáadod a meglevőhöz, akkor nagyon nem 1irányú vektorokkal kell bővíteni. Sőt nem is állandó nagyságúakkal a négyzetes csökkenés miatt.

    "A "mező", ami a mi univerzumunk bázisa, nem más, mint egy "fénymolekula.""
    És melyik foton a sok közül? - mert az sem mindegy. Úgy vélem te origót akartál kijelölni. A bázis az egy vektor.