Csillagászat
  • forrai
    #497
    Köszönöm a figyelmed, és megpróbálok sorba válaszolni.
    Nem én bizonyítom, hanem minden, amit ismerünk- hogy a gravitáció az nem csupán tömegvonzás, hanem tömegtaszítás is. És hogy mind a kettő megnyilvánul a világunkban, a szituációtól függően. Hol zuhanunk, hol távolodunk, hol meg egyensúlyban vagyunk viszonylagosan. És végig ugyanazon tömeg vagyunk.
    Nem Newton tehet róla, hogy nem jól értik a törvényeit.

    A vektortérben töltéssel -mennyiséggel és minőséggel bíró vektorok mozognak. A gravitáció például kizárólag a tömegtöltés megnyilvánulása. A tömegtöltés hordozóját pedig anyagnak szoktuk nevezni. Mert a töltés csak tudati tényező. Mint én is egy tudathordozó vagyok, meg te is, ahogy a pausz is a tervrajzzal. Akkor ne mondd, hogy nem kellenek közvetítők. Mert gondolom, a tudathordozót hívod te közvetitőnek. Nem kell elfogadnod az én meghatározásom, látod- így is kitalálom mire gondolsz.
    A "bődületes hülyeség" is szerintem tudati töltés, amelynek szintén vannak tudathordozói. Azok, akik úgy gondolják, hogy a tehetetlenség az külön tömeg...
    Fogalmuk sincs semmiről.
    A vonat csak egy hasonlat volt. Aki akarta, megértette, volt olyan is. Azért az egyért érdemes volt.

    "Ugye te sem gondolod ez egy korrekt indoklás."
    Már annál korrektebbet, hogy a tömegek, amelyek nyugalmi állapotban taszítják egymást, azok távolodnak is, és egy idő után nincsenek közel egymáshoz- elképzelni se tudok.
    Nem gondolod, hogy egy idő után mindkettőnk véleménye minősíthető lesz?

    Az általános relatívitás elméletbe csak azután ütöm majd az orrom, ha már a hagyományos fizikát jól ismerem.-
    Ezzel bizonyára te is egyetértesz.
    Legfeljebb azzal nem, hogy szerintem a hagyományosnak nevezhető fizikának is nagyjából csak a felét ismerik, sajnos a fizikusok is. Így azután mindenki a relativitás után fut, hiszen sokkal dicsőbb nem utolérni egy repülőgépet, mint egy trabantot annak, aki egyiket se képes lehagyni.