Csillagászat
-
forrai #441 Most jól jön a globalizáció. Mert mondhatnám: globálisan tágul, lokálisan meg ütközik?
A felmelegített léggömb pld. globálisan tágul, a gázmolekulák benne viszont ütköznek.
Azonban a kép nem ilyen egyszerű.
Én nem a Big-Bang, hanem a Little- Bang híve vagyok, amely valójában egy kollapszus egy másik, hatalmasabb univerzumban. Vagyis soros és párhuzamos hierarchiába rendeződött, megismerhető, fényzárt (fekete lyuk) univerzumokra gondolok.
1. A mi univerzumunk ekkor a szülő univerzumában száguld, iszonyú sebességgel, anyagot gyüjtve magába, miáltal átmérője nő, amíg visszapukkan abba.
Ez egy táguló folyamat, amiről csak a fénysebesség, és gravállandó lassú változása miatt szerezhetnénk tudomást.
2. A táguló univerzumon belül még a galaxishalmazok, galaxisok, csillagok, és bolygók is távolodnak egymástól jelenleg, ráadásul a Hubble effektus szerint gyorsulva. Ennek meg más az oka: a forgási impulzusmomentumok átrendeződése az általános árapály miatt.
3. Nem zárható ki az antigravitáció, amiről írtam, bár igencsak valószínűtlen az univerzumunkon belül.
4. Történhet töltésátalakulás, amelyről szintén írtam, és amely új tömegeket hozhat, amelyek korábban nem voltak mérhetők.
5. A külső univerzumok gravitációja átrendezheti a mi gravitációs terünket, új csomósodási zónákat jelölve ki.
Öt olyan, eddig ismeretlen tényezőt is felsoroltam, amelyek miatt az univerzum, vagy annak belső tömegei távolodhatnak.
Csak éppen a "sötét tömegek" nem voltak benne.
Persze, ha a sötét tömegek ebbe benne vannak, én hiába vitatkozok...