Vanak letölthető kocsik?
  • Csaba
    #35
    Dosboxot hanyagolni, mert ott csak 320-ban fut normálisan, az meg nagyon gáz.
    Xp-n simán megy 640-ben.
    A trükk: Mivel nekem a fullos az install résznél hibaüzenettel elszáll xp alatt, le kellett szedni egy crackelt nfs-t. Ez kitömörítve olyan 85 mega volt. Aztán fogtam a cd-t, és az összes file-t bemásoltam a crackelt nfs könyvtárba, minden file-t felülírtam. Így megy úgy, hogy a cd sem kell neki. Az összes videót is lejátssza.
    De így nem volt hangja. Hang nélkül pedig semmit sem ér.
    A hanghoz kell a VDMSound nevű hangemuláló programocska. Ez olyan 1 mega. Aztán ha letöltötted, installálás után újra kell indítani a gépet. Utána csinálsz egy RUNSB16.bat file-t, amibe beírod, hogy "tnfs SB16", majd elmented. Aztán a VDMSound konfigurációs beállításainál (*.ini file) kell szöszmötölni, hogy irq, dma, meg hangkártyatípus-beállítás, de nem nehéz, mert a paraméterek mellett ott van rögtön a magyarázó szöveg.
    Ha esetleg sb16-tal nem megy, ennek a mintájára csinálsz egy sbpro.bat file-t.
    Ha megvan a hangkártya irq meg dma-ja, akkor még a VDMSound.bat file-ban is a "set blaster" sort át kell írni a megfelelő paraméterre.
    Utána rányomsz a runsb16.bat-ra jobb gombbal, és "run with vdmsoun" opciót nyomod. Nekem így megy, bár én csináltam hozzá egy parancsikont.
    Ha a hang darabol, akkor a konfigurációs file-ban át kell írni a " [DMA Transfer Manager.config]" opcióban az 5-15-öt 5-5-re.
    Kicsit bonyolultnak hangzik, de nem az. Csak azért ment rá a fél napom, mert a hang darabolt, és erre volt nehéz rájönni, hogy mi okozza.
    Ja, és ezek a sima NFS-nél vannak. Az SE-nél is gondolom, hogy hasonló a helyzet, bár nem tudom, hogy Akey-nak a crackelés után miért kér cd-t...