.
-
Vlala #42282 Itt van hozzá tutorial, a lényege annyi, hogy először is kell egy resdecode.exe /amelyhez hibás link van a tutorialban, jellemző :)/
Előkészület: készíts egy mappát, tetszés szerinti névvel, tedd bele a resdecode.exe-t és a resconvert.exe-t, valamint a kiválasztott autó .rpk file-ját. Az eredeti .rpk biztonsági másolatként nem árt, ha megvan.
(Példaként a Baiern-t említi, így én is azon viszem végig)
Néhány egyszerű lépés következik, először is ki kell csomagolni az rpk fájlt a resdecode-dal, ezt parancssorból teheted meg pl. "resdecode baiern" parancssorral. Az eredmény egy "rdb" kiterjesztésű fájl lesz, ugyanazzal a névvel, mint az rpk. (tehát baiern.rdb)
Figyeld meg az rdb fájlt:
a külső link-szekcióval kezdődik, és mivel az autó I6-os motort használ, a fájl eleje így néz ki:
system
cars
carsracers
parts
sound
particles
partsenginesBaiern_Emer
Most add hozzá a többi motor adatait:
system
cars
carsracers
parts
sound
particles
partsenginesBaiern_Emer
partsenginesMC_Prime_SuperDuty
partsenginesviper_v10
(itt vigyázz, mert ha a játék könyvtárában nem létező motort adsz meg, attól el szokott szállni! Ezért fontos a biztonsági másolat az rpk-ról)
Összesen 16 adatsort adhatsz meg egy autóhoz, ebből az első hat a játék standard fájljaira mutat, egy pedig az autó alapmotorját. Tehát még kilenc szabad helyed van, ahová kilencféle motort-egyebet pakolhatsz az autóhoz.
Néhány esetben (pl. az MC-nél) további linkek vannak ebben a szekcióban.
Vigyázz, ne változtasd meg ezeknek a sorrendjét!
Ez a cfg fájlokba kavarhat, és kiléptetheti a játékot. Mindig az utolsó "gyári" sor után írd a sajátokat!
Kész, mentsd az rdb-t, és resconverttel alakítsd vissza rpk fájllá. (parancssor, resconvert Baiern)
Van egy új Baiern.rpk fájlunk, amelyet visszamásolhatunk a cars\racersbe.
(Majd folytatom, most rohannom kell...)