Icewind Dale II
  • Kotomicuki
    #442
    Íjjászkodni, nagy általánosságban, alaplőszerrel szoktam - így inkább csak zavarja az erősebb mágiatudókat, de amíg feldobja magára a lövedékek elleni védelmét (ezen idő alatt sem a csapatot bántalmazza), addig az idézmények, az ék, elérhet hozzá(juk)...; a gyengébbeknek meg erre sem lesz idejük - , HA van megfelelő kisegítő erő, ami mögül a 6 karakter fókuszált távtámadásai már kellően hatásosak (NEM HoF módban!).
    Ezért a fegyverfajtánkénti 2-2-t még elviselhetőnek tartom - a dobónyilak és társaik hatótávolsága gyakran kevesebb a még elégségesnél: lövöldözés helyett inkább mászkál a hordozója - , de végszükség esetén az egyéb, visszatérő dobálni valók is a kezek/mancsok ügyébe kerülnek (pl. a Nyéllel-verő egy csatabárd kezelésében mesteri fokon álló kezében, a +2 sebzések miatt, ugye).
    Az íjjaknál van a soha ki nem fogyó nyílvesszővariáns, ami csak alap, nem +-os, de a kíséretre, a tömegre ezzel is lehet "hatni" - a Holy Word/Power egyike tápolja ezek sebzéseit is, az elegendő BAB-ban meg csak reménykedni tudok.

    Az íjakat, parittyákat a 'gyors lövés' miatt jobban kedvelem, mint a nehéz számszeríjat - bár, az utóbbiból 2, két, különböző karaktertől, de egy időben érkező lövés, mint a BG II-ben is, elégé jól rombolja az ellenfél morálját..., pláne, ha közben a másik 4 karakter is erre az egy egyénre fókuszál és csak úgy break-kel az illető a sok becsapódástól :) - , mert annál a legnagyobb BAB értékből van elvéve 2 és ezzel van számolva mindkét lövés: +8-ból lesz +6/+6 pl. A mágiatudoroknak meg ritkán adatik meg a többszöri támadás lehetősége körönként - "önerőből", alapjáraton - , aminek az elsőt követő tagja már amúgy sem érne sokat. Ezt a tűzijátékot egy jóféle 'gyorsítás' meg még meg is duplázza...

    ...

    Kezdek megbarátkozni a Druidával is: a 2. papot, mostanság már ő alakítja. Külön öröm számomra, hogy a szálfegyverek csoportjába, ellentétben a BG-l, elég sok minden belefér és távolabbról, a 2. sorból (pl. idézmények mögül) is lehet velük dolgozni. A varázslatai nem túl erőteljesek, de van köztük pár unikum (pl. a kéregbőr), ami miatt nem egy elveszett osztály (NEM HoF módban!).