Icewind Dale II
  • Calver
    #439
    nem túl meggyőző? esküszöm, felpakolok valami videórögzítőt és felveszem Underdark-ban a Viciscamera elleni rohamot (nincs alkimistám), ahol olyan 20-30 dridert rántok be és teszek hidegre... olyan fél perc alatt, 3-4 támadó varázslattal

    vagy esetleg előtte lévő barlangokat, ahol a hook horror-ok hullanak el mielőtt nyikkani tudnának? vagy guardian-t ahogy meg se sebez senkit mire pár kör alatt két mordenkainen's sword és egy morcos tank kinyírja? vagy... na érted. nagyon, NAGYON erős itt a támadó mágia, ha tudod egyszerre két emberrel osztani, mindent szinte instant megöl.

    annyiban viszont seggbeharapós, hogy ha nincs megfelelő tankod, aki ki tud térni a varázslatok elől, később szarba leszel - Skull Trap és Delayed Blast Fireball ugye akkor robban, ha elmennek mellette... körbevett tank alá lőni egyszerű, be a rohamozó tömegbe kevésbé. (Horrid Wilting elől így is elfutunk)

    HoF-ra lehet előbbi változik, de őszintén szólva, ahol 5 kasztot és 10 feat-et össze kell válogatnod ahhoz, h ne találjanak MINDIG el, az nálam fos mód, és egyáltalán nem érdekel (főleg úgy, h minden karakter 17-18. szint környékén maxolva van, onnan már nem sokat fejlődik)

    de abban igazad van, h spell focus feat-et kellenek, +4 DC-hez iszonyatosan sok, és nagyon fontos. magas statok sem ártanak (okkal használok drow sorcikat), mert az is belejátszik a mentőbe.

    spell penetration nem sokat számít, ha nincsenek mágiaellenálló karaktereid, akkor csak szimplán egy elvesztegetett feat... ha vannak, akkor konkrétan kibaszol velük (és magaddal), de istenesen. meg amúgy is, tényleg a játék legrosszabb feat-je

    sokan szeretnek egy szint palát adni sorciknak, én nem, megmondom miért: nem kellene olyan helyzetbe kerülnie, h mentőket kelljen dobnia. ennyi. jobb ha az ember rágyúr hide-ra és távol tartja a drágaságot a repkedő végtagoktól, mintha meggyengíti a varázslási erejét eldobott szintekkel.

    védelmek felpakolásának kikerülése miatt mondtam én a mindenki mágiaellenálló alapszabályt :) úgy tényleg ívesen leszarhatod a védelmeket, csak nagyon ritkán, nagyon specifikus harcokban fognak kelleni - persze buffolás megmarad, nálam se mászkáltak a karakterek csupasz seggel, sőt :)