Icewind Dale II
  • Kotomicuki
    #436
    Hát, a fél-ork, némi luck-kal támogatva, képes akár körönként (1x :) ) bevinni a kritikus találatait. Ezek, minden más, mágikus rásegítés nélkül 60 pötty környékén csípnek - ha meg az erő-buff-ok is játszanak...
    Igaz, hogy nehéz életben tartani tömeg ellen, de mégis egyszerűbb és gyorsabb, mint 2-3 körön át átkozni, debuff-olni a támadó varázslatok előtt - miközben az ellenfél sem malmozik - , hogy azok egyáltalán sebezzenek vmit - az idézmények is háklisak a baráti tűzre, meg a saját karaktereket vhogy mindig jobban elkapja a csapat mágiatudor része... :) - , és ezek mellé nem árt, ha a mágiaerősítés és ellenállás-leküzdés is kapott már pöttyöt a mágiahasználóinknál -> ez, most még, macerásabbnak tűnik, mint a "hagyományos" út, ahol a harcos üt, a pap gyógyít és idéz, miközben a mágusok hátul menekülnek az ellenség elől.

    A bárd kb. olyan, mit a Fallout T.-n a 8-10 CHA-ra gyúrt vezér a 3x+5% learning-l: ő nem fog nagyot alkotni és vesztett 3 skill-t, de ezzel a többiek a csapatból nyernek (legalább) 1-1-t a végére -> összességében 2 pluszban lesz a társaság így. A BGII-ben az "igaziak" a bárdok: a magas mágusszintjük miatt bárkinek lenullázzák a (mágikus)védelmét 2-3 varázslattal, ill. a mellettük lévők mágiája már nem ütközik ellenállásba az ellenfeleken - szvsz, megtérül a bárd indítása a 6 fős csapatban, "hagyományos" játékstílus mellett.

    A gyógyitalosdi, egy harcosnál nagy kiesés, időben, támadásban, sebzésben; a mágusnál még elmegy, mert neki "úgyis" várnia kell 2 - az ellenfél ütése miatt félresikerült ;) - varázslata között. Inkább próbálom rotációban visszahozni az aktuális éket: addig más megy helyette a falba, ha lehetséges, amíg rámotyognak mémi (utolsó) kenetet - remélem, a harcos drow mágus ezt a részét jobban meg fogja tudni oldani a "harcnak".

    A 20 INT-ből 3 db, 2 pöttyös tolvaj-skill-re is futja, a 4 mágikus kimaxolása után, így megvan a F/M/T-om is a drow-val. A bárd meg profi zsebtolvaj is egyben, ha marad némi INT és DEX plusza. :D

    A 4 harcosszint megad minden fegyver és páncél/pajzs jártasságot is, míg pl. a barbár is csak 2 pöttyöt kap a páncélokra, így a +2 sebzés mellett segít feat-et is megtakarítani a "magas szintű" harcossá válás.

    A Lathander papus tűzvarázslatai azért tudnak ütni is, ha már lánglélek és van 1-2 pötty a bűverősítő/-gyengítő feat-eken, semmivel sem gyengébb ebben, mint a többi máguska - a bárd meg alapszinten tud gyógyítani is addig.

    A linkelt leírásban nem szerepel a Bane pap quest-je, pedig, állítólag, ez lenne a legnagyobb karakter/képesség buff az egész játékban - pláne 2x, ha a HoF-ban is elvergődik idáig ez a karakter.