Help!
  • Darth Sith
    Kaspersky-t én sem ajánlom. Régebben fel-fel rakosgattam saját és ismerősök gépére, de napok alatt le is került, mert belassította nagyon a rendszert, és nem is védett kellőképpen. A NOD-ot mostanság próbálgatom, és viszonylag jónak tűnik, bár nem talált meg prá dolgot, amelyet pl NAV-al megtalálam mellette, és persze fordítva is igaz. NOD abbóla szempontból jó, hogy ingyenes éa magyar, és kevés memóriát zabál, míg a NAV-ot abbóla szempontból találom megbízhatóbbnak a tapasztalataim alapján, hogy sokkal kevesebb vírus tud bejutni a rendszerbe, ha rendszeresen frissítve van. Rendesen ellenőrzi a rendszer portjait, és minden ki-be menő forgalmat. Sokat eszik, de cserébe elég jó védelmet kapunk érte. Én többnyire NAV-ot szoktam használni egy MS Antispyware-el, vagy Spysweeper-el karöltve, meg persze állandó winupdate. Eddig eléggé bevált, csak mostanság szükségem van több memóriára, és kezd zavaróvá vállni a NAV, ezért próbálgatoma NOD-ot. Szval sztem akinek van elegendő mennyiségü szabad memóriája, nyugdtan használja a NAV-ot, sztem megfelelően védi a rendszert. Vagy talán mégjobb választás ha van ram, a NIS.

Csak azért írtam így le, mer mostanság sok vita van arról hogy mit javasol. Én a saját tapasztalataim alapján ezeket. Bár a Kerio-t és Avast-al még nem sok tapasztalatom van, de őket is jól lehet használni, amennyire megismertem.