5322
Help!
  • [Walaki]D`Lair
    van egy mókás kis vírusom...W32/Parite.A@mm

Sikerült ráereszteni egy FProt-ot, letisztította a vinyókat, de van 1db file amit nem bír se kitörölni, se tisztítani...na azt hogy tüntessem el?
  • DarkGhost
    egyszerű... Nállam ez mindennapos.
    Kaspersky... Folyamatokat leölöd, és shift+del
  • zaki
    hi. van egy kis bibi. a windows könyvátrba létrejött egy "etb" nevű könyvtár, amibe van 2 dll fájl, meg egy pokapoka62.exe, ami mind vírus, és nem tom sehogy kiírtani, mindig visszajön. találkozott már vki ezzel a problémával, és tudja rá esetleg a megoldást? köszi
  • units
    Azt hogy egy kedves vírus az adott címről szeretne megfertőzni :) de a Kav ezt
    blokkolja.
  • Evans
    Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. A Kaspersky-t használom. Nemrég telepitettem újra
    az Xp-t. Net alatt a Kaspersky állandóan ezt irja ki: Network attack Lovesan from address (pl 82.131.218.21 ) has been successfully repelled. Ez mit jelent?
  • szando
    AVG free-m van, azt hittem hogy az elég, úgy néz ki nem.
    Most Kasperskyvel szkennelem, ha nem irtja ki akkor majd csökkentett módban újra.
  • units
    vírusító?
    ha van akkor adatbázis frissítés, csökkentett mód, fullscan.
  • szando
    Messengeren terjedő worm-öt kaptam be, ami minden online usernek küld egy üzenetet: just for you/only for you és egy link amit ha megnyitsz te is megkapod. Sehogy sem tudom leírtani, nem tudtok valami megoldást?
  • PetruZ
    Rég ismert és javított Win-es hibán keresztül terjed, trójai (infó). Úgy láttam, a legtöbb vírusírtó le tudja szedni.
  • PetruZ
    http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32tengaa.html
    Exe vírus, mindent fertőz, hálózaton is terjed (Windows-os RPC hibán is, amire már rég van javítás...), közvetlenül kiírtani nem lehet, csak a nem fertőzött fájlok felülmásolásával valamilyen eredeti helyről.
  • Maffya
    Beszedtem egy W32.Tenga.a nevü virust tudtok hozzá tisztitó progit?
  • Punkerwork
    ez a régi.....
  • gyorgy
    Sziasztok!Segitsetek kiirtani a -trojai java/classloader aa -A nod32 nem tudja.
    Mivel tudnám?
  • units
    ha ideges vagy,rágjál kavicsot!
    én mit írtam? #1260
    ja és hogy mi a Nis
    értesz hozzá?
  • McGrady
    nekem jó a nis .
  • units
    indokolnád!?
  • units
    nem lehet a kettőt összehasonlítani. A NIS sokkal több részből áll.
    És szerintem többet ér mint a Nod32 egyedül.
    Nav vs Nod32 már inkább lehet kérdés.
  • leslieboy
    A biztonsági frissítések,egy popup blocker,a Panda,és egy regpucoló együtt! megtette a hatását!Teljesen sikerült letisztítani a gépet!Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
  • PetruZ
    Nem ártana felrakni a biztonsági frissítéseket, ezt ugyanis többnyire nyitva hagyott sebezhetőség csinálja az üzenetküldő szolgáltatáson keresztül. Nyomhatsz rá akárhány spy-pucolót orrvérzésig, ez a problémádat szerintem nem fogja megszüntetni.
  • paynes
    jobb .. sokkal..
  • balcsi70
    hali.és szerinted a Norton I.Security??? milyen? A NOD32 az jobb?
  • Neophyte
    Pandát felejtsd el... rakd fel helyette NOD32-t!! És Agnitum Outpost tűzfalat!

A problémánál maradva... a beírt progik mind registry pucolók.... Egy jó kémprogi
    pucoló se ártana... pl Ad-Aware 1.06, Spy Sweeper...
  • leslieboy
    Pls!Van valami a gépemen,de nem ismeri fel a Panda!Egyszerűen 2 percenkét kapok egy üzenetet,hogy kritikus rendszerhibám van,és töltsek le egy programot,hogy elkerüljem!A vicc az,hogy tök új a rendszerem,és a partició is!Egyszerűen 2 percenkét beugrik az ablak,és akármit csinálok a gépen,pl:játszom
    kilép belőle!Ráadásul már vagy 10 féle programot kiirt letöltésre,mindig másikat!Amire emlékszek az eddigiekből:
    myregfix
    regclean32
    swipespy
    ...
    Van valami megoldás?(A format teljesen kizárt,mert nagyon fontos adatokat raktam rá.)
  • Creator
    Na megfogta a Kaspersky, Win32.Tenga.a vagy W32.Licu, bár ne ismerem a müködését de a mostani Kaspersky felismeri és irtja is.
  • Creator
    Hali!
    Sikerült beszednem valamit, csak azt nemtudom hogy mit. A gondok két napja kezdödtek amikor a rendszerinformáció nem akart futni, egyszerűen inditottam és nem csinált semmit, még hiba jelzést se kaptam, egy másik gépről átmásoltam az msinfo.exe-t, innen megjavult. A következő a vezérlőpulton a "Rendszer" volt ami ua igy viselkedet, sőt még az ikonja is eltünt,próbáltam a sajátgép tulajdonságokkal inditani, igy legalább kaptam egy hibajelzést, hogy az egyik dll nem bineáris file, ezt is átmásoltam egy müködő gépről és onnan ez is megjavult. Most a hálózati meghajtó csatlakoztatása nem müködik, de még tallózni sem tudok, pedig a háló rendben van. Kaspersky-t használok, és három Spy irtót is próbáltam de nem találtak semmit, milehet ez?
  • Sisy
    Hali! A trojaiakkal televan a hocipöm. Tegnap letöltöttem egy screensavert innen az sg.hu-rol. Elinditottam feltelepitette aztán a böngészöt is elinditotta. Ekkor kezdödtek a gondok. Azota megállás nélkül jönnek a virus figyelmeztetések a trojaiakrol. Azt még nem tom mit csinálok velük, de szolok mindenkinek hogy ovatosan a letöltésekkel. Ha valakinek van egy jo ötlete szivesen fogadom. Egyébként norton antivirusom van fenn. Köszi!
  • Mikilaci
    Sziasztok. Net bajom van: feltudok csatlakozni ,de az adatforgalom semmi. Alapdolgok rendben vannak és spy prog is volt már ??? esetleg valami ismert vírus csinálhatja ezt ?

Laci
  • McGrady
    használj kaspersky-t vagy stingert, azok sztem leviszik...nekem legalábbis beváltak
  • Banyapapa
    Tud valaki valami jo trojai irtot?
    Valami hazavágta a barátom gépét, saját gépben el van állitva a elsö képernyö ( nincs elválasztva,csak ugy ömlesztve van minden mint egy sima mappa,akármit csináltunk),és ha egy idö után lemegyünk a tálcára feljön kifehéredik és lefagy a gép,csak a kurzor megy.
    Avast lement,talált 2 virust de semmi változás.
    Egyik flasget mappában egy dll file volt, a másik meg a system volume......... mappában szintén egy dll.
    Mindekttö törölve de visszatérta hiba detto:i
  • OPERATIVE
    Köszönöm, megpróbálom!!
  • units
    mivel azonosítottad?
    Panda?
    ha igen akkor csökkentett módban próbáld futtatni a full scant.
    Az Avast! ingyenes.
  • Banyapapa
    Probáld ki a Stinger, nevü-t

http://vil.nai.com/vil/stinger

Igaz a listán nem látom amit te irtál,de hátha lekapja.
  • OPERATIVE
    Hi! Beszereztem egy W32.Backdoor.CBP trójait, sem a Panda,Ad-Aware,Spybot,F-prot nem tudja leírtani. Tud valaki ajánlani vmit ami leszedi?(és ingyenes!!)
    Xp-n a winstyle2.dll fertőzte meg, hát v ő maga az, de törölni nem lehet
    ????????????
    Köszi
  • McGrady
    nekem NIS 2003 van, igen abban igazqad van h ha updatelve van akkor mindent ellenőriz, csak nekem is eszi a gépet, de valami kell...talán felrakok mellé 1 nodot mert nekem az updatelve jobban megtalálja a vírusokat...bár ha 3szor ennyi memóriám lenne akkor KAV-ot tennék, eddig csak az vitt le mindent
  • Darth Sith
    Kaspersky-t én sem ajánlom. Régebben fel-fel rakosgattam saját és ismerősök gépére, de napok alatt le is került, mert belassította nagyon a rendszert, és nem is védett kellőképpen. A NOD-ot mostanság próbálgatom, és viszonylag jónak tűnik, bár nem talált meg prá dolgot, amelyet pl NAV-al megtalálam mellette, és persze fordítva is igaz. NOD abbóla szempontból jó, hogy ingyenes éa magyar, és kevés memóriát zabál, míg a NAV-ot abbóla szempontból találom megbízhatóbbnak a tapasztalataim alapján, hogy sokkal kevesebb vírus tud bejutni a rendszerbe, ha rendszeresen frissítve van. Rendesen ellenőrzi a rendszer portjait, és minden ki-be menő forgalmat. Sokat eszik, de cserébe elég jó védelmet kapunk érte. Én többnyire NAV-ot szoktam használni egy MS Antispyware-el, vagy Spysweeper-el karöltve, meg persze állandó winupdate. Eddig eléggé bevált, csak mostanság szükségem van több memóriára, és kezd zavaróvá vállni a NAV, ezért próbálgatoma NOD-ot. Szval sztem akinek van elegendő mennyiségü szabad memóriája, nyugdtan használja a NAV-ot, sztem megfelelően védi a rendszert. Vagy talán mégjobb választás ha van ram, a NIS.

Csak azért írtam így le, mer mostanság sok vita van arról hogy mit javasol. Én a saját tapasztalataim alapján ezeket. Bár a Kerio-t és Avast-al még nem sok tapasztalatom van, de őket is jól lehet használni, amennyire megismertem.
  • McGrady
    hát nemtom...nekem valahogy nem szimpatuikus a nod....feltettem 1 nodot, mert le akartam szedni 1 trójaimat, nem talált semmit pedig updateteltem is....kaspersky pedig rögtön megtalálta update nélkül..de az biztos h a nod jobb a navnál...
  • biomage
    nálam is ez a tünet ha a gépemet ellenörzőm a kasperskyvel belassul
    ha lejár a kasp átérek a NOD32 re sok jót halótam róla.
  • Felfedező
    Ha rám hallgatsz nem használsz Kaspersky-t, NAV-ot... stb mert ezek fölöslegesen terhelik a gépet és a memóriát... NOD32 legalább olyan jó (szerintem jobb) mint ezek, ráadásul sokkal gyorsabb és nem terheli a gépet....
  • McGrady
    ha már kasperskynál tartunk, akkor kérdezném h nektek is úgy sokkolja a rendszert, hogy a net kb. fél óra amíg elindul?
    most komolyan, nekem naon lassítja
    egyébként lehet torrentről crackelt verziót leszedni
  • Aquli
    Hello!
    Kasperskyhez tud valaki cracket?
    A pro-t, vagy a simat érdemes letölteni?
    Márk