Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Renegade
    hát, azért ez nem ilyen szeretem-nem szeretem kérdés, szerintem, akkor és ott, mi mást tehettek volna? Pláne, egy nacionalista vezetővel, akinek önként adta át a Francia kormány a hatalmat. Magyar példa: elfogadtuk, mi is, hogy Budapesten legyen egy kormány, mi meg Szovjet bábállam sokáig, mi mást tehettünk volna. Ok, nekünk ott volt '56, gondolom egy náci Európában is lett volna pár forradalom, persze az is lehet, hogy előbb beindul a konszolidáció, bár tény, zsidók nem nagyon lettek volna az új EU-ban. Nehéz ügy, most mi van, maradtak zsidók-cigányok (politikai felhang nélkül írom), van egy nagyon liberális EU, viszont, ugyanúgy eltűnt a süllyesztőbe sok államellenes személy, akik a nézeteik miatt haltak meg, nem a származásuk miatt (Szovjet blokk).

Meg ne feledd, akkoriban politikai ígéretet nem nagyon tartott be senki, csóri Lengyelek (angolok éppen csak nem szarták őket torkon, a Szovjet csapatok is úriemberek módjára megvárták, hogy a németek leverjék a Varsói felkelést ), sok orosz, akiket Sztálin elhurcolt.

Azért a recept évszázados: győzd le, adj hatalmat egy hűséges karrieristának, csicskáztasd, bármit megtesz úgy is, átadja, bebörtönözi a népét, csak kérned kell (mint nálunk Rákosi). A sors fintora, hogy azt a Belga uralkodót, aki a népét próbálta menteni és kapitulált, nos azt meg sosem engedték vissza az országába. :)