Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
DantesHUN #9860 Jók az írásai, ha a haditechnikát, nézzük csak a világnézetét nem értem( jó azt se értem miért bannoltak...) . Például a Dakar cikkben, mintha a kollaboráns Vichy franciákkal szimpatizálna. Churchill és angol utálata, az minden cikkében előjön, az meg se lep. De Vichy-Franciaország?
Nem igazán értem , hogy ők miért ,,jófiúk". Az akkori francia vezetést se értem.
Akárhogy nézzük, A németek megtámadják és fél Franciaországot elfoglalják. Létrejön egy németekkel kollaboráló bábállam. És a francia katonai vezetők jórésze, a gyarmati vezetők ahelyett, hogy mondjuk erőforrásaikat, haditechnikájukat igyekeznék átjátszani az angoloknak, az egyetlen országnak, ami harcol a franciákat megtámadó németekkel, még szembe is fordulnak az angolokkal, és beállnak kollaboránsnak.
Én sose voltam egy millitáns alkat, és nem szívesen háborúznék, de ha valaki a hazámat megtámadja, nem állok át a támadók oldalára. Nem arról van szó, hogy fölsölegesen harcolni, ha úgy sincs remény győzni, de inkább mennék külföldre és várnám az alkalmat a visszavágóra. De hát ez bonyolult dolog.
Visszatérve Zoli cikkeire és a világnézetére, hogy miért szimpatizál Vichy-vel? Ezt nem fér a fejembe.