II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Még akkor is. 4-5 atomfegyer hordozót elrejtenek egy 400 gépes kötelékben. Sok szerencsét a 4-5 gép leszedéséhez...

Csak éppen hiába bombázzák le Moszkvát, ha 1500 km-re odébb a Vörös Hadsereg átsétál az országon. A hátország hiányát nem azonnal érzik meg és fõleg nem adminisztratív szempontból fontosat. Persze erre mentek a fõ vasútvonalak, de nem csak Moszkvából állt a SZU.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Stuttgart-Moszkva légvonalban 2100km.
B29 hatótáv: 9000km. Akciórádiusz mondjuk 3000km.
Moszkvát el tudták volna törölni a térképrõl, mondjuk 4-5 bombával.
(Ameddig a MiG-15-ösök el nem készültek)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
Ez sem igaz. Az orosz vadászokat kis és közepes magasságra optimalizálták és nem stratégiai bombázók ellen. A II. Vh. végi angolszász távolsági strat. bombázók ellen elég korlátozott lehetõségeik lettek volna fõleg úgy, hogy még kísérõ vadászok is vannak.

Az '50-es évek közepéig egyébként rendkívül korlátozott számú nukleáris fegyver állt rendelkezésre mindkét oldalon. A berlini blokád idején alig néhány atomfegyver volt bevethetõ, ami biztosan nem állította volna meg a Szovjetuniót.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor még nem úgy volt hogy megnyomjuk a nagy piros gombot és aztán kihal a fél világ. Bombázóknak kellett volna célba juttatni a bombát, ami komolya nehézségekbe ütközhetett volna. Ott lett volna a légvédelem, az elfogó vadászok stb...
Japánnak már szinte nem is volt légiereje amikor az Enola elindul. Az oroszoknál ez némileg nehezebb lett volna.
Molnibalage
A világháborús pusztítás után gyakorilatilag kerekítési hiba lett volna.

'45-öt írt Robgros, én olyan '46-47-ig biztosra venném.
Az atomfegyvernek jelentõs lélektani hatása lett volna, fõleg akkor, ha szovjet nagyvárost ér csapás.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Molnibalage
A II. Vh után? Háááááááát.. Mennyivel? 1948-re a jekik irgalmatlanul leépítették a haderejüket. A néhány atomfegyver meg sem kottyant volna a Vörös hadseregnek. A pusztító hatása 1-2 km lett volna egy több száz km hosszú frontvonalon...

Amerika gond nélkül leverte volna õket (atomfegyver).
Szerencsére nem így történt, nagyon hiányozna most ide a Fallout 3 légköre...

Erre általában az a válasz, hogy azért, mert õk vesztettek. Nem is tudom, lehet, a kommunisták veresége sem ártott volna, de ez persze csak ábránd. A szovjet haderõ volt olyan erõs 1945-re, hogy versenyre kelhetett a nyugati államokkal is.

Mit tekintenétek a keleti háború fordulópontjának?
Amíg a tudjukkiknek való seggnyalás a menõ, addig a nácizás a divat...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Úgy látszik, a nácizás már soha nem megy ki a divatból.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

flashpointer
nahát milyen érdekességeket lehet találni 😊

mit_is_csinalt_pontosan_hugo_boss_a_nacikkal/

Emancipate yourself from mental slavement!

Pluskast
74 éve tört ki.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Ha már ennyire elment a téma.

A Battlefieldben nincs német vagy japán oldal? A Panzer General I része csak a németekrõl szólt. A 2. rész is még fõleg, de talán még a 3. is. Lehetett más oldallal is tolni, de a többség német oldalon játszotta a hadjáratokat tudtommal. Hát az Il-2 széria az mi? A "tengely" gépei közül van minden, de mintha lenne japános is mikor kb 10 éve kijött a csendes-óceáni kiegje. Hát a World of Tanks? War Thunder? A Company of Heroes multi részében is lehet a németekkel lenni. Vagy nem? Volt valami magyar fejlesztésû (asszem) II. Vh-s FPS ahol a demóban a lengyeleket kellett egy városban lenyomn. Ezer éve volt Sudden Strike, ott is voltak németek.

Szóval én nagyon nem azt látom, hogy ne lehetnél a "gonosz" oldallal...

OFF

Az FPS-eseket meg leszarom. 8 vagy 9 éve nem játszottam eggyel sem a Crysis demót leszámítva. Feltettem az akkori konfigomra, hogy megnézzem, hogy mennyire képregény. Valamelyik 2. Vh-s FPS-sel toltal utoljára, ahol orosz oldalon is volt hadjárat. Elõtte meg a MoHPA és a BiA elsõ részével toltam. Itt ért véget az addig is minimális FPS érdeklõdésem.

ON

[NST]Cifu
Multi-játékokban rengeteg ilyen van, sõt, effektive az összes ilyen. Single-player játékokban is elõfordul, hogy játszhatsz "Hans"-al, pl. a Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad kiegben...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én is unom már a nyafogást, ahogyan te, de a magyar az sajnos ilyen hozzáállású. Ha a panaszkodást értékelni lehetne, 100%, hogy kitûnõre vizsgáznánk.

Szimulátoroknál persze, hogy a másik féllel is mehetsz és az rts-t is mondhatnánk. Azért emeltem ki az fps játékmódot, mert ennél (õszintén bevallom) újságok tesztjeiben még nem találkoztam olyannal, amiben Hans közlegény bõrébe bújtál volna. De ha van ilyen, akkor várom a címét.
Persze gondolom, az újság sem átfogó, mert nem közölhet le minden játékot, ami az adott hónapban megjelenik.
[NST]Cifu
Nem értek egyet, el tudnád. Ahogy például tengeralattjáró szimek terén a Silent Hunter sorozat is a német oldallal operál, és meg tudja õrizni népszerûségét.

Azzal sem értek egyet, hogy csak a szövetségesek szemszögébõl látsz ilyeneket. Ott van a James Cameron féle Bismarck példának, vagy a Hitler's Warriors doku-sorozat, de sorolni lehet ezeket (címre már nem emlékszem, de láttam már nagyszerû dokufilmet a japán tisztekrõl, admirálisokról is).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
A németek oldaláról azért nehezebb, mert a feljegyzések nagyobb része semmisült meg szerintem és a vesztes fél katonái nem feltétlen közlékenyebbek, meg a túlélõ is talán kevesebb.

A Leghosszabb Nap címû könyvben egyébként megemlítik, hogy az egyik német tábornok közölte az íróval, hogy semmiféle "dumát" ne higyjen el, ami nem a hivatalos csapatnaplóban van, minden más lehet szimpla legenda is.

Egyébként meg nem értem ezt a folyamatos vinnyogást. A nagyon régi (10+ éve) dokufilmekben egy téma kapcsán mindkét oldalról szólaltattak meg embert, ha volt kit.

(Nekem meg a folyamatos vinnyogás már az uncsi....)

Nekem is unalmas már, hogy egy ideje csak a gyõztesek szemszögébõl mennek a mûsorok, de ez is olyan, mint a propaganda. Valahogy el kell adni a terméket. De felhozhatom az fps-t, ott is jobbára csak a gyõztesekkel játszol, németeket eddig még nem láttam boltokban és ez elmondható a japánokról. Ugyanis velük nem tudnád ezeket eladni a piacon.
Köszönöm, de nekem az orosz meg szövetséges szemszögbõl elegem van már...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

pajti
Én most akadtam rá, esetleg ha valakit érdekelne:
Szovjet Vihar II Világháború Keleten 1 Rész
(8 részes sorozat)

Master91
munkáscigis Béla tud kék betont keverni? :3

Betonpáncélos Shermanok,remélem látszanak a képek

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

egy kis érdekesség...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

V43 1105
Lengyeleknél minden vasárnap reggel 5-6 órakor megszólal a légi sziréna .. hát elég érdekes volt arra ébredni <#idiota>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Akkor születtem 😊

az elsõ világhbáorúra a britek is akkor emlékeznek...

Molnibalage
Mitõl a legszebb hónap?

Memorial Day lehet a dátum alapján,ami mindig május utolsó hétfõje...
"Veteránok napja" az november(a legszebb hónap)

Molnibalage
Nem egyedi az angoloknál ugyanez megy az Emlékezés Vasárnapján, ahol az I. és a II. Vh. halottaira együtt emlékeznek. A jenkiknél asszem a Veteránok napjának hívják ezt.

Ez a kép lehet, hogy akkor készült. (Bár májusi feltöltésû.)

balintk
Minden évben 1 perces megállással emlékeznek a II. világháborúban elesett hõsökre.

Már megvan... 😄

PCHT-34 (chemical recon tank of the Czechoslovak army)

Sziasztok! Valaki tudná azonosítani ezt a tankot? Az biztos, hogy nem egy T-34-T.

Ma este 21.00 a Film+ -on lesz egy film Rommelrõl. Mivel film+ ez nem túl nagy garancia a minõségre de szoktak jó filmeket is adni és a bemutató alapján nem tûnik rossznak.
Ulvar

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Master91
Nem tûnik fel hogy addig fogok válaszolgatni míg inzultálsz?

Meg szólt valaki hogy keverd fel megint a szart?

Be kellett írni hogy legszívesebben "szopás" szót írnád nekem, ugye?
40-45 között vagy, lehetne kicsit több eszed ennél ÉN szerintem.

Büntessenek, nem tud érdekelni. ( bár mire... )

de akkor kapjon az is aki szándékosan kötekszik <#felkialtas><#felkialtas>
Mike
mert nem érsz meg még egy szem büntipontot sem, azért

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ulvar
Érik a banán

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Master91
és miért nem teszed?

Én vagyok a náci, mikor lentebb 3-4 kommenten keresztül oltották a zsidós filmeket.

Aha.
Mike
ja és még a náci is

Mike
hû de írnék most egy hsz-t Masternek amiben benne vannak a:
szopás
Sodi
kulcsszavak 😄

V43 1105
Kussolj már el nem igaz.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Master91
<#levele><#shakehead>

Kezdhetik veled a rendrakást, mert ugye ha nem szájhõsködsz , akkor nem kéne írnom megint neked.

Hozzám hasonló? Ott is beszóltál nekik és vissza mertek szólni?

Mert itt ez történik, csak súgok.
Molnibalage
Itt sem láttalak túl sokat az elmúlt x ezer hozzászólásban. A korod és a nicked alapján egy kis suhac taknyos vagy.

Ez II. Vh és nem zsidózó topik. Ha ez a mániád, akkor találsz számtalan oldalt, ahol felállva tapsolnak ehhez. Ez nem az az oldal. A HT topikban is nagyon régen felbukkant pár hozzád hasonló egyén, õket hála istennek Cifu kivágta a francba és egy idõ után megunták, hogy álreggel visszajöjjenek. Remélem itt is rendet tesz majd valaki.

És mindegy, hogy ki kezdte, nem számít, be lehet fejezni. Nem akarok senkit rendreutasítani, elvégre nem moderátor vagyok, de véleményem szerint normál hangnemben is lehet véleményt fejtegetni, illetve reagálni a másik megnyilatkozására.

Istenkém, fejezzétek már be. Elég, ha a gyakori kérdéseken találkozok ilyen eldurvuló szócsatákkal, bár az már tényleg a kocsmaszintet veri. Szóval tegyétek meg azt a szívességet, hogy egymás anyázását átteszitek a gumiszobába, vagy tudomisén hova, de ne ide. Hadd maradjon már továbbra is egy valamennyire 'kulturált' topik. Na, csak ennyit akartam.
Master91
Mert azzal hogy kijelenteted azt hogy 2 perce vagyok itt baromira lehet bármire következteni 😄

Fõleg a regisztrációm idõ pontjára , arra tutira lehet.....

Neeem, arra nem lehet hogy benéztem véletlen a topikba és trollkodás miatt írtam valamit, ááá dehogy, az ilyen magamfajta ember ezt nem tudja felfogni.

Téged ki kéne találni.

Zsidózok, és ? Cigányozok, és ?

Még mindig nem szeretnéd befejezni úgy látom.

Nem is baj, nekem van idõm.

Amúgy is szeretem az ilyen embereket, akik valamiért azt hiszik meg tehetnek ezt - azt 😄

Úgy látszik hogy aki 2005 óta itt van meg teheti hogy beszól, inzultálja a másikat. Persze mikor vissza szól neki akkor meg sértõdötten mutogat hogy arc nélkül ejjj de könnyû a huszárkodás.

Neked volt idõd zsenge 8 év alatt ki tanulni.
Molnibalage
Nem azt modtam. Csak azt, hogy nem vagy régen itt. A magadfajta még ilyen egyszerû kijelentéseket sem képes felfogni. Mondjuk a zsidózóknál ez gyakori....

Master91
pf 😄

Tehát nincs jogom ide írni, mert 5 évvel hamarabb te már huszárkodtál itt 😄

Aztapaszta!
Nincs több kérdésem.