15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#9861 Zoli bannolt téged? Honnan? -
DantesHUN #9860 Jók az írásai, ha a haditechnikát, nézzük csak a világnézetét nem értem( jó azt se értem miért bannoltak...) . Például a Dakar cikkben, mintha a kollaboráns Vichy franciákkal szimpatizálna. Churchill és angol utálata, az minden cikkében előjön, az meg se lep. De Vichy-Franciaország?
Nem igazán értem , hogy ők miért ,,jófiúk". Az akkori francia vezetést se értem.
Akárhogy nézzük, A németek megtámadják és fél Franciaországot elfoglalják. Létrejön egy németekkel kollaboráló bábállam. És a francia katonai vezetők jórésze, a gyarmati vezetők ahelyett, hogy mondjuk erőforrásaikat, haditechnikájukat igyekeznék átjátszani az angoloknak, az egyetlen országnak, ami harcol a franciákat megtámadó németekkel, még szembe is fordulnak az angolokkal, és beállnak kollaboránsnak.
Én sose voltam egy millitáns alkat, és nem szívesen háborúznék, de ha valaki a hazámat megtámadja, nem állok át a támadók oldalára. Nem arról van szó, hogy fölsölegesen harcolni, ha úgy sincs remény győzni, de inkább mennék külföldre és várnám az alkalmat a visszavágóra. De hát ez bonyolult dolog.
Visszatérve Zoli cikkeire és a világnézetére, hogy miért szimpatizál Vichy-vel? Ezt nem fér a fejembe. -
SZUsszan #9859 Elhagyatott védművek. -
#9858 Feltettem javított változatokat, mert pár apró szerkesztési hiba valahogy benne maradt. -
Freeda Krueger #9857
Egzotikum Szovjet Mustang...orrgéppuskás,alisonos, -
Freeda Krueger #9856 igen,eddig megvan ,250 vagy 251 es lehet,de ennél közelebb én még nem jutottam -
kissssss #9855 valamilyen féllánctalpas járgány, szerintem német. -
Freeda Krueger #9854
ismer fel a fegyvert -
Freeda Krueger #9853 Több különböző változatot is szállított,nem tudom pontosan milyeneket. -
#9852 Már itt is va, a nyomtatható és az elektronikus változat. -
#9851 Lehet tudni, ezek mind M4A1ek? -
Freeda Krueger #9850 Írország partjainál ,Doinegalnál, SS Empire Heritage a hajó neve
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.04. 15:45:05 -
#9849 És ez hol készült? :D -
#9848 Még a héten igyekszem átrakni pdf-be. -
millerius #9847 Hurrá, sokáig éljen Olli és az Ő Hajói!!! -
Lacusch69 #9846 Ideje volt már... még jó, hogy meggondolta magát. -
#9845 Hej, új bejegyzés a Zoli Hajói oldalon. -
Freeda Krueger #9844
Shermanok egy teherhajóban... -
Freeda Krueger #9843 Első világháború idején,1917 December,London Trafalgar square
azért ide mert az első világháborús topikot alig látom...
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.03. 18:19:43 -
#9842 Története? Mikor készült? -
Freeda Krueger #9841
Szinezett fotó -
SZUsszan #9840
Ezek között esetleg? -
Freeda Krueger #9839 Hummel-Wespe ről nincs véletlenül valakinek egy jó képe.Én csak egy elég rosszat találtam,de hátha. -
SZUsszan #9838 Ja ok. Én csak a videó alapján alkottam véleményt. -
#9837 Mert az ismertető és a beírások alapján ők ajdar és azovosok. Azok meg nácik. De ez egy másik történet. -
SZUsszan #9836 Miért nácizod őket? Egyik sem SS ruhás.
Egyébként nehéz megértenem, hogy miért mennek hagyományőrizni fegyverekkel, miközben az országuk másik végében igazi fegyverekkel lődöznek.
Szeretem az Airsoftot, de ha folyamatosan harcolnának tudom is én É és D Balatoniak, akkor nem biztos, hogy jó szájjízzel mennék játékpuskákkal háborúsdit játszani. -
Freeda Krueger #9835 Egy érdeks fotó az The Armor Journal" on
-
Prof William #9834 Ha át tudnád küldeni PM-ben az nagyon jó lenne.
Vagy ha túl nagy akkor PM-ben megadom a mailcímemet. -
Lacusch69 #9833 Kuvahara-Allred: Kamikaze. (megvan PDF-ben, ha kell) -
Lacusch69 #9832 R.I.P. -
#9831 Az öreg gyógyszerész lett és üzletet nyitott a háború után. Két órányira lakom tőlük, a család sajnos közleményt adott ki pár éve, hogy ne háborgassák a "rajongók", mert már nagyon öreg, ennek ellenére egy magyar srác pl együtt vacsorázott vele (mondjuk annak is van 3-4 éve). Így aztán nem akartam ott kéretlenül megjelenni, pedig egy közös fotó volt az egyik álmom vele. Amúgy nem tagadta meg a múltját, régebben a Tiger kézikönyv letölthető volt a patika oldaláról, aztán leszedték, de a könyvét dedikált kiszerelésben (német nyelven) meg lehet rendelni onnan. Plusz a saját kis kuckója tele volt háborús relikviákkal és ajándékokkal, és állítólag mindig szívesen mesélt azokról az időkről. Szerette a gépeket amiket vezetett, a Panzer I-et is nosztalgikusan "kis vakarcs"-nak hívta. A másik ász Hartmann meg itt Stuttgart felett Weissach-ban volt kétszer polgármester a háború után, oda is el akarok nézni egyszer.
http://www.tiger-apotheke.de/ -
#9830 :(((( Pont most keresem hol lehetne megvenni ezt a könyvét :(
-
fonak #9829 R.I.P. -
#9828 Otto Carius, egyike a második világháború legendás harckocsizóinak, rövid de súlyos betegség után tegnap jan. 24-én elhunyt. 92 évet élt, nyugodjon békében! -
#9827 Fél off. Ukránok hagyomány őrző kis náci összejövetele...
-
Freeda Krueger #9826 link
igen,akkor itten... -
SZUsszan #9825 Ez mellé ment, nem? -
Freeda Krueger #9823 Van egy könyv a korall tengeri csatáról is,a "Vér és verőfény" bár ez inkább regény -
#9822 Ősrégi, de egyet ismerek. (1981-ben adták ki itthon először) Ez Midwayről szól.
Walter Lord - Hihetetlen Győzelem -
Oddball29 #9821 Már Walter Lordon kívül?