Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Slinky Cyle #9577 eugenika.. a múlt század találmánya. Nagyon sok ilyen dolog van, ami mára tökéletesedett.
Szerintem valahogy úgy indulhatott ez a dolog, hogy darwin kitalálta, leírta, aztán sokan mások is megértették, és egyet értettek vele.
Majd tovább gondolták az elméletet, és olyan dolgokkal kezdtek el foglalkozni a kor gondolkodói, hogy hogy alakult ki az ember a majomból, hogyan lett inteligensebb, hoszabb élete, "jobb" ember stb .. Tudták, hogy a házi állatokat és haszon állatokat hogyan lehet módosítani mesterséges szelekcióval, hogy több húsa legyen, nagyobb takarmány együtthatója, gazdaságosabban tarthatósága, nagyobb bundája (juh) stb..
Ezt a gondolatot már csak alkalmazni kell az emberre, és voila.. megszületett az eugenica.
A mesterséges szelekció mindig két dologból tevődik össze, akár haszonállatról, vagy haszonnövényekről van szó.
A satnya, értéktelen egyedek kigyomlálása, levágása, és a szaporodás meggátolása.
És a legértékesebb egyedek gondos kiválogatása, majd erőltetett szaporítása.
Egy emberöltőn belül is hatalmas változásokat lehet így létrehozni egy fajon belül. Akár egy új fajt is.
Ha belegondolunk.. pl a szilva is a kis kökényből lett nemesítve.
A több száz féle kutyafajta meg a vad farkasból. A disznó meg a vadkanból jöhetett létre.
Szerintem nagyszerű ötlet, hogy az ember is lehet sokkal okosabb mint ma.
Lehet sokkal egészségesebb, szebb, inteligensebb, vidámabb, fiatalabb, stb.. minden jellemzőjét meg lehet változtatni, egy adott irányba eltolni.
Mi emberek is csak állatok vagyunk végső soron és ránk is érvényesek a természet törvényei.
Szerintem nagyon jó elképzelés, de nagyon fontos lett volna hogy humánusan, erkölcsösen és óvatosan kezdjünk hozzá a saját fajunk nemesítéshez.
Az viszont nagyon nagy baj, hogy a nácik miatt ez az elképzelés sátánizálódott.. mert ezt is a csúnya rossz és gonosz nácikkal azonosítják.
Az eugenikából fejlődött ki a modern genetika, a mikroszkóp és elektronmikroszkóp, meg a modern kémia segítségével.