Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Prof William
    Akkor most jöjjön egy gondolatkísérlet:

Tegyük fel hogy Hitlernek minden összejön. Az USA kimarad háborúból, Angliában Churchill helyett maradnak az engedékenyebb politikai erők akik békét(vagy legalábbis tűzszünetet) kötnek Sztálint pedig megpuccsolják a saját emberei és Németországé lesz az Urálig minden.
    De most nem ez a lényeg...

Szerintetek mi következett volna ezután hosszú távon? Konszolidálódott volna idővel a nácizmus? Ma vajon mire emlékeznének az emberek?
    A németek rendelkeztek volna Európa legnagyobb ipari potenciáljával és földterületeivel. És persze mint győztesek ők írták volna a történelmet.
    Hitler sztem max 10-15 évvel élte volna túl a győzelmet és mi jött volna utána?

Az én elgondolásom szerint Hitler halála után (amit persze hatalmas csinnadrattával és elképzelhetetlen pompával megrendezett temetés követ, sőt még azt sem tartom kizártnak hogy Lenin/Sztálin mintájára üvegkoporsót kap) az utódai megpróbáltak volna viszonylag normális kapcsolatot kiépíteni az USA-val stb...

+ ne feledjük hogy a háborút még "virágkorában" nyeri meg és a folyamatos kudarcok és az idegfeszültség nem csinál belőle egy üldözési mániás roncsot a végére. Persze így is klinikai eset lenne de legalább ezt nem súlyosbította volna 3-4 évnyi folyamatos kudarc. Az sem kizárt hogy (mint emlegette) szépen háttérbe vonul és Speerel együtt az építészetnek és a nagy Germánia felépítésének szenteli az idejét. Hiszen nekem úgy tűnt, hogy ezt élvezte igazán...

Szerintem nem jött volna be Hitlernek az a verziójahogy pl a Magyarok, Románok ilyen alávetett népek lennének. Nem is igen lehetett volna hosszútávon kivitelezni. Sztem a halála után lassan egy amolyan egyesült európa jött volna létre egy hatalmas és domináns Németországgal a szövetséges államokkal és az elnyomott oroszokkal.

Nem kizárt hogy pl mint a Fatherlandban konszolidálódik a rendszer, a zsidókat természetesen elfelejtik/elfejtetik és... 50-60 év hatalmas idő... ÉS az idő sok mindent megszépít... Vagy amolyan Sztálin mintájára az utókor vezetői mindent az ő nyakába varrnának.

Lehet hogy pl ma úgy emlegetnék őt mint egy nagy vezető aki létrehozta az egyesült európát, de persze közben volt 1-2 apró túlkapása (amiket persze nem fejtenének ki és jótékonyan elfelejtenének) de a végén amolyan nemzet atyja szerebe kerülne...

Mit gondoltok?