Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Ulvar
    Hát azért nagyon gyorsan tegyük hozzá, hogy még saját szövetségeseikben sem bízhattak kitartásban katonailag, nemhogy egy idegen nép évek alatt demoralizált és elbutított embereiben (katonáknak nem lehet nevezni őket jó formán a kiképzési szintjüket nézve meg doktrínákat illetően lásd Finn háború).

Ha egy fronton te vagy a vezérkar parancsnoka, és tételezzük fel jól ismered a taktikai elképzelését a hadseregnek, főleg ha tudod megbízhatsz bennük, mert ismerik a fortélyokat. Most beteszel egy hadseregnyi vagy akár 2 ukránt a frontvonalba kiknek mondjuk az ék bal és jobb szárnyát kéne támogatni...hát én se nagyon bíznám, de még védekezésnél se. Úgy dobálták volna el egy szovjet ellentámadásnál a fegyvereiket és szaladtak volna szerteszéjjel mint a fene. Az ék csúcsát meg bekerítik ezáltal és hopp egy Don kanyar feeling máris megvan.

A Románok is oly könnyen adták meg magukat Donnál és adtak át minden német és szövetségeseinek álláspontját mint a huzat...ha már a szövetségeseiden belül ilyen van, akkor mit vársz egy éppenhogy felszabadított ukrán néptől? Semmit. Menjenek kapálni. Talán a Fehéroroszok, bennük talán bíztam volna. De ezek csak az én szerény véleményeim :).