Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Ok, igazad van a Versilles... de azért valjuk be kis köze azért van a kettőnek egymáshoz...:) nem amundért akartam védeni, tudom hogy nagy bajok vannak itt de azért a körülmények sem kutyák...:) Egyetértek a megegyezés szükségében. terület rehabilitációról volt szó Hitlernél, igaz nem adta meg de ígéretet tett rá.
Azér teleki vs Hitler Vajdaság kérdésnek mmost már én is jobban utána járok. Mert én pont arra emlékszem hogy Hitler felszólította magyarországot hogy vonuljon be a déli szomszédunk területére...
#888 a szt. Istvántól egészen Mátyásig aza 1001-1490 tehát ezalatt a röpke 489 év alatt magyarország elég nagy súllyal bírt európában, lásd Visegrádi kiráyi találkozó Bécs kereskedelmi kikerülése... stb. Ugye ez azért egy gazdaságilag és katonailag potenciális ország sok szomszéd szemét csípte, és csípné most is. Amint sikerült ide a nyugatiaknak benyomulni el is kezdődött a tudatos züllesztése az országnak mert veszélyesek voltunk rájuk nézve, és nyugatnak a török csak kapóra jött, minket tizedelt, gazdaság helló, emberanyag helló, és máris nem potenciális az ország... Mátyás után miért is került Dobzse László a trónra? Hmmm nem ódákat zengek itt csak a véleményem és a meglátásom próbálom veletek megosztani, ami egyben azt is feltételezi hogy lehet nem ez a valós ok...