Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • ManoNegra
    Azt nem tudtam. Azért gondoltam hogy mostanában jelent meg, mert most volt cikk az indexen erről, amiben állít egy ilyet:

Emellett a magyar honvédség intézményesen ugyanúgy kivette a részét bizonyos háborús bűncselekményekből, mint a német. Ahol magyarok voltak a megszálló alakulatok, ott ők gyűjtötték össze a helyi zsidóságot, ők biztosították legyilkolásukhoz a karhatalmat. Sajnos a magyar királyi honvédség semmivel sem volt humánusabb, mint egy átlag Wehmacht-egység. Minderről a magyar közvélemény sajnos szinte semmit sem tud. Furcsa módon a kommunista diktatúra óvakodott az ilyen ügyek nyilvánosságra hozatalától, mivel attól tartott, hogy ez is zavarná a népek közötti internacionalista barátságot, emellett sejtették azt is, hogy ez effajta propaganda csak olaj volna a tűzre és még inkább fokozná a Szovjetunió iránt érzett negatív érzelmeket.

Erről azért érdekes hogy hetven évig vártak, mert amúgy a kommunista történelemírás kígyót-békát írt a Horthy rendszerről általában, nem tudom milyen óvatoskodásról beszélnek...

Amúgy mi a címe a könyvnek?