Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • harcu
    A háttérben beindult a titkos amerikai flottakészítő program. Már elkészültek 6 új hordozóval, 4 másik végszerelése folyamatban van, 10-nek pedig már lefektették a vázát. Az amerikai tervezőintézetek közben 1941 végére az 51-es körzetben levő titkos bázison elkészítették a még csak terveken létező F6F-ek utódját, ráadásul jelentősen olcsóbban és könnyebben gyártható lett az új terv. Így az F6F nem is kerül gyártásba, helyette egyből az F6F-NG2 kerül gyártásba 1942 februárjától. Mivel az amerikai gazdaság felkészült a haditermelésre, így sikerül az új gépet havi 250 darabos mennyiségben gyártásba venni. Ennek köszönhetően 1942 júniusára a 6 új hordozót sikeresen felszerelik, és a közben folyó romboló és cirkálógyártás miatt 1942 végére 10 új hordozó mellett 43 új romboló és 15 új cirkáló is elkészül. Az új hajókkal az amerikaiak ellentámadásba mennek át 1942 közepétől, így 1943 január 1-ére a japán flotta múltidőbe kerül. A japán császár ezt látva békét kér, így japán 1943 február 14-én feltétel nélkül kapitulál.
    A megnövekedett és felszabadult tengeri gyártókapacitás miatt a szövetségesek 1943 júniusára a partraszállító járművek gyártására koncentrálva partra szállnak Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban egyszerre. A német ipar még kitart, de a 15-20 új hordozó biztosította légifedezet, megspékelve az Angliában települt légierőkkel akkora légifölényt biztosít, hogy a szövetségesek 2 heti elkeseredett harcok után egyszerűen áttörik a német védelmet, és 150 kilométerre visszavetik a németeket minden fronton. A megindult szovjet támadás miatt, és a katasztrófális kurkszki vereség miatt a német tisztek fellázadnak, merényletben megölik Hitlert, és azonnali békét kérnek az angolszászoktól. Azok ezt elfogadják, így Európa német megszállás alatt levő területei angolszász megszállás alá kerülnek. A szovjeteknek ez nem tetszik, de Sztálin békevágya miatt a Szovjetunió elkezdi leszerelni a Vörös hadsereget. Ezzel 1943 szeptember 01-én Németország is kapitulál. Ezt követi szeptember 2-án a magyar, majd 4-én a román és a bolgár kapituláció. A szlovákok ellenállnak, ezért az amerikaiak atomot dobnak rájuk. Ennek hatására 1943 szeptember 20-ára mindenhol befejeződnek a harcok, és véget és a 2. világháború.