Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
harcu #6676 "Én a Seelöwe késlekedését inkább abban látom (és ez személyes vélemény), hogy a Wehrmacht és a Kriegsmarine képtelen volt az érdemi együttműködésre, ami a sikeres átkelés záloga lett volna, ezen felül nem rendelkeztek kellő számú szállítójárművel."
Ez mindig egy érdekes vita, hogy a németek képesek lettek volna-e átkelni a csatornán. Elméletileg a RN sokkal erősebb volt, és beleszorította volna a Kriegsmarine-t a tengerbe. Azonkívül a RAF mellett a Luftwaffe sem biztos, hogy fenn tudta volna tartani a légifölényt. Tény, hogy angol szárazföldi haderő nem sok volt, de az megint kétséges, hogy ha át is ért volna harcoló német szárazföldi alakulat, akkor az mekkora erőt jelentett volna. Ráadásul azonnal meg kellett volna oldani az utánpótlást is, ami szerintem minimum kétséges lett volna.
Úgyhogy szerintem még egy harmonikus együttműködés esetén is minimum kétesélyes lett volna a német partraszállás pont azért, mert a szembenálló fél azonos erőkkel, de sokkal jobb pozícióból várta volna a támadást.