Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
NorBear #6480 Igen a 10 legjobb c. műsor rangsorolása is egészen érdekes.Azon röhögtem a legjobban mikor az öntöltő karabélyokat a forgó-toló záras reteszelésű ismétlőpuskákat no meg a gépkarabélyokat is egy kalap alá vette.Helikoptereknél ugyanez volt a helyzet.Szerintem nem célszerű külömböző feladatokra készült fegyvereket összehasonlítani.Ennyi erővel a tengeralattjárót is simán össze hasonlíthatnánk egy vadászrepülővel :D
Kicsit OFF.A raptort azért húzták le mert alacsony volt a győzelmi aránya illetve kevés készült belőle.
Szerintem egy vadászgép győzelem veszteség aránya nagyban függ a szituációtól is.Még egy jó vadászgép sem több mozgó célpontnál ha nincs hozzá képzett pilóta.A koreai háború eredményei alapján azt lehetne mondani hogy a Mig-15 egy pocsék vadászgép volt holott ez egyáltalán nem igaz.Több tényező is hozzá járulhat egy adott típus győzelmi arányaihoz.
Pl: A Luftwaffe 1941-es keleti fronton elért győzelmi arányai mellett azért érdemes kiemelni a szovjet légierővel kapcsolatos porblémát is.Ugyanez érvényes az amerikai pilóták 1944-1945-ben elért sikereire.