Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
SZU #6351 Naja, én csakazért imádkoztam, hogy ne húzzam ki a frankokat és a török hódoltságot Magyarországon. A többi jöhetett, de ezekre nem fordítottam időt. (értsd, kb. 1x olvastam el a tételt)
Kihúztam A-tételnek a törököket, B-nek meg egy szabadon választott történelmi költő-politikus-hadvezér életrajzát.
A tételnek felfirkáltam valami két sort, a B-nek semmit. Kiálltam és kezdtem a Bvel. Rommelt választottam és kb. elmondtam az első világháborút, a két háború közti részt, a II. VH-t, a merényletet. Majd leállítottak! =) (egy héttel előtte olvastam ki az életrajzát, és pár héttel azelőtt a hegyivadászos könyvét Rommelnek)
Kb. Azt mondta csillogó szemmel a vizsgabiztos, hogy életében nem hallott még ilyen jól kidolgozott B tételt. Biztos az At is ilyen jól tudom, ezért csak pár tőmondatban mondjak valamit. Nos, egy 10 perces burleszkbe illő jelenet után kaptam egy 5öst. De kb. a térképet néztem és leolvastam amit láttam.
Piros kard, török győzelem, dátum, piros csík, II. Szulejmán felirattal megy fel, aztán kék kard, dátum, magyar győzelem, kék csík... =)