II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincs bonyolultabb,titokzatosabb?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A tudós is lehet hibbant néha.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Biztos ez?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
ebben a topikban volt róla már szó, a szovjet hadsereg éppen felvonult, mikor támadtak a németek.
indok lehet a a fegyencek felfegyverzésére az is, hogy az igazi katonák északon voltak akkor kirándulni halrajongó barátainknál.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Ezekre a Penal Unitokra várhatóan nagy emberveszteséggel járó akciókat bíztak. Ilyenkor a fickók a harctéren közvetlenül a roham elõtt kaptak egy Mosin Nagantot a kezükbe, aztán hajrá. Mögöttük felállították a géppuskákat, és akik visszajöttek, azt lelõtték. ('Dezertõrök' a szovjet terminológia szerint) Akció után meg a túlélõktõl beszedték a fegyvereket.
De ez igen messze van a cikkben leírt köztörvényes civil bûnözõk hadrafogásától.
High Jump hadmûvelet
Akit érdekel az orosz film torrentje privátban elküldhetem-a m2-n adták le pár éve.Én nem hiszem el a sztorit de azért az érdekes mi lehetett az akció célja?
"A háború elõtt, 1939-40-ben Berija, Sztálin utasitására elitéltekbõl 6-7 nagy katonai egységet szervezett, amelyeket,miután rövid kiképzést kaptak szibériai és uráli különleges táborokban, titokban a nyugati határokhoz irányitották"
Minek irányították oda õket 1939-40ben? A háború a két ország között csak '41-ben indult, mégpedig az oroszok szerint a meglepetés erejével a németek részérõl. Elõre kellett volna látniuk a támadás tényét, helyét és idejét ehhez. Állításuk szerint nem tudtak a támadásról, ezt támasztja alá hogy a német haderõ gyakorlatilag "letolt gatyával" érte õket a támadás elsõ napjaiban.
"BT-7, BT-8 (Christi tipusú) harckocsikból álltak. Az utóbbiak 45 mm-es ágyúkkal, valamint repülõgép motorokkal voltak felszerelve, és jó úton 120 km/óra sebességet is elértek."
A BT-7nek a Christi-rendszerû felfüggesztése miatt 86 km/h volt a maximum sebessége. Levett lánctalpakkal, kerekeken gurulva, betonúton.
Amibõl erõsen minimális mennyiségû volt akkoriban a szovjetúnióban.
Lánctalpakkal, terepen az 50 km/h-t se érte el. (A BT-7 különleges képessége volt, hogy betonúton való haladásnál le lehett szerelni a lánctalpait, és ilyenkor a kerekein ment a tank, melyekbõl az elsõ párat kormányozni lehetett. Így érhette az akkoriban hihetetlen 86 km/hs végsebességet)
120km/h pedig még ma is szép lenne egy páncélostól.A többiben lehet talán valami,bár elítélteknek fegyvert adni elég nagy merészségre vallana.
Ott és akkor.
Szerintem
nem lehetne visszatérni az eredeti témára ? szeretem olvasgatni ezt a topikot - is - de ez már nagyon off és unalmas.
kösz
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
ez tényleg igaz?
"azt hiszed,hogy egyetemre jársz,és akkor olyan kurva okos vagy,tudod szarba nem nézem õket,sem a diplomájukat...akikkel eddig találkoztam 1 értelmes mondatot nem tudott kinyögni,deee orvosi diploma az van...errõl ennyit,nem fecsérlek rád több idõt."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
de ez nem erõsen off?
guantanamo, titkos c.i.a. börtönök lengyenországtól thai-földig. eus állampolgárokat is elraboltak, mindenféle engedély, vagy felhatalmazás nélkül. gondolj bele, ha az usa titkosszolgálata úgy gondolná, hogy veszélyes valaki, és eltünteti, senki se szólhatna egy rohadt szót sem....
A második bekezdésben kicsit túlzol.Aki nem megy egyetemre az nem feltétlenül vakarózik és bulizik helyette.
Ellenben abból amit te írsz sok újat tudtunk meg...
"Sok igazság van benne, de a tények attól még mellbevágóan egyszerûek maradnak: Valódi szabadság egyik rendszerben sincs(demokrácia stb), viszont ebben legalább életben maradsz, és nem aláznak/gyilkolnak meg téged meg a családodat. A diktatúrában igen."
Van még pár tényem a számodra:
1) Mindazon számomra értékes dolog, melyet magaménak tudhatok, vagy amit elmondhatok hogy megtettem, a propaganda ellenére SEM a rendszernek köszönhetõ.
2) Ha nem téged gyilkolnak meg, akkor az ugyebár a te szemszögedbõl nem is diktatúra, hanem demokrácia. Tipikus.
(Valamint elnézést az õszinteségért, akinek nem inge ne vegye magára, de mondhatnám, hogy ez amirõl tanúságot adsz, ez tipikus céges szemlélet: a "profitot" (a mai világrend elõnyös dolgait) egyesek maguknak szeretnék kisajátítani, de az emberi életben/egészségben és anyagiakban mérhetõ veszteséget nem bánják ha a rendszer irányítói másra hárítják (mindig a másikra). De pontosan EZ AZ amiért olyan sokan támogatják az összes diktatúrát is, és így ezt a mostani rendszert is. Mert megvették õket kilóra. Ez van, mindössze be kellene ismerni végre. És mindezt NEM ÉN mondom, hanem a rendszer egyik üzemeltetõje. A többség addig se jut el hogy mindezt felfogja, és legyen annyi bátorság, erõ és tisztesség benne, hogy legalább magának bevallja. ...legalább magának. Mert hogy nekem mennyit hazudtok, az engem nem érdekel.)
"Gyanítom más lenne a véleményed ha most nem a kényelmes szobádból írnál a géped elõtt ülve, hanem egy kínai átnevelõ táborban törnéd a követ mao tanításait hallgatva, emberi jogok, család és földi javak nélkül."
Gyanítom más lenne a véleményed ha most nem a kényelmes szobádból írnál a géped elõtt ülve hanem te lennél egy azok közül akit a rendszer ma ellenségnek tekint.
Bocs, de ezzel azért vitatkoznék. Hogyhogynem mégsem tud mindenki egy SR-71 gépet megtervezni csak azért, mert szorgalmas. A tervezést meg nem a kisujábból szopta Kelly Johnson sem. Õ is tanulta egy bizonyos szintig az elõdöktõl.
Például itt a jogon egyetlen szemeszter alatt egyetlen tárgyból tanulsz annyit mint a középiskola négy éve alatt az ÖSSZES tárgyból együttvéve
Ez szintén erõs túlzás véleményem szerint. Bár nem voltam jogász karon, de a BME-n sem adtak ennyi új dolgot nekem fõleg, hogy fizikából elég jó voltam.
Ne az ajánlott könyvek számán és kilóra mérd a tudást, hogy x oldal könyv a jogi egyetem. Az a lényeg, hogy mennyi, hanem hogy milyen nehéz azt befogadni.
Magam számára két (!) oldalon össze tudtam foglalni, hogy mit kell tudni, mechanika szigorlatra. Viszont csak az értette meg azt a két oldalt, aki valóban eséllyel és felkészülve indult neki és nem szorgalmasan magolva azt, amit nem ért. Miért? Mert felírtam a mechanika alapegyenletét és abból minden le tudtam vezetni. Értettem, hogy mit jelent. Az ez egy sor mátrixos egyenlet szinte egy félév anyaga. Szólj, ha majd ilyen jó tömörít a jogi karon bármi. 😊
azért egy bme villamosmérmökire nem biztos, hogy vonatkozik ez😊

Ezt a részét fejezd be, légyszíves. Akinek van egy csöpp sütnivalója, az tudja hogy a diploma és az intelligencia között nincs összefüggés, mert az egyetemek elvégzéséhez(még a legdurvábbakéhoz is) SZORGALOM kell és NEM ÉSZ. Ennek megfelelõen ezrével távoznak például a jogi karokról olyanok, akik egy épkézláb mondatot nem tudnak kinyögni, de faszán betanulnak neked egy ezer oldalas könyvet néhány nap alatt, ebbõl áll minden tudományuk. De ez a felsõoktatási rendszer teljes alkalmatlansága miatt van így, és nem az egyetemisták hibája.
DE! Ugyanakkor értékelni kell azt, hogy aki ma magyarországon egy nevesebb jogi vagy orvosi kar elvézésére adja a fejét, az gyakorlatilag a fiatalságát áldozza fel a késõbbi kedvezõbb boldogulás érdekében, nem pedig a seggét vakarja és bulizik helyette mint azok akik nem mennek egyetemre. Ennek megfelelõen akinek nincs diplomája, elképzelni se tudja mit kell kiállni érte(most a színvonalas diplomát adó szakokról beszélek értelemszerûen, nem a tök felesleges bölcsész és hasonló büfészakokról). Például itt a jogon egyetlen szemeszter alatt egyetlen tárgyból tanulsz annyit mint a középiskola négy éve alatt az ÖSSZES tárgyból együttvéve, és kapásból van tizenakárhány tárgyad az elsõ szemeszterben. És az arányok csak az elsõ évben vannak így, utána ennél sokkal jobban bekeményít az egyetem.
Egyszóval ne szóld le az egyetemeistát, meg a diplomást, mert például egy magyar orvos vagy jogász a diplomájáért kábé ezerszer annyit tanul és szív, mint azt te egyáltalán el tudnád képzelni, sokszor az õrület és a végkimerülés határán mozogva. És ez nem nagyotmondás, ez a valóság.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
De lehet, hogy csak okoskodok a szemedben, és nem jelent semmit nekem az a "120 gépelt oldal", amivel berobbantál ide a fórumba! :-)
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Inkább annak nézz utána, mekkora hõfok érhetõ el kokszfûtéssel.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
BMW Über Alles!
Tegyük fel a nácik építettek egy mûködõ "ufo"-t azaz jellegzetes aerodinamikai elemek nélküli, önálló meghajtással rendelkezõ repülõ testet, ami dimenziókkal jobb mint a hagyományos módszer, szárnyakkal légcsavarokkal turbinákkal.
Bizonyára nem lepõdünk meg amikor kiderül hogy a gyõztesek mindent elvittek maguknak amit találtak. Erre vannak bizonyítékok, kezdve az A-4-tõl a XXI-es tengeralattjáróig. Mi sem jellemzõbb esetünkre, hiszen még a "késõi" Foxtrottokban is visszaköszönnek a jelei.
Mégsincsenek repülõ csészealjaink, legfeljebb kisérleti stádiumban. Nincsenek AG lebegõink.
Azt meg hogy titkos hagyjuk. Tegyük fel a szovjetúnió tudósai "feltalálják" a náciufót. Melldöngetve jelentik be a szocilizmus felsõbbrendûségét és kezdik el gyártani még akkor is ha minden második letaknyol. Erre az USA megjelenik az orosz-náciufó elhárítóval, és szintén büszkén jelentik be hogy ez már akár víz alatt is lõ mert már akkora király.
Hagyjuk azt a részt is hogy azért nem terjedt el mert drága. Ugyanis abban az idõben volt pénz dögivel. Ha most ki lehet pengetni kb 150 millió dollárt egy 22esért vagy 1 milliárdot egy Spiritért, vagy az 50es években ki tudja mennyi rubelt egy "rakéta palánkért" Moszkva körül, akkor bármennyiért meg lehetett csinálni egy mûködõ náciufót.
Szóval jópofa dolog ez a náciufó, legalább annyira jó, mint a szélágyú, az amerikabombázó (talán a Ju-390 járt a legközelebb a dologhoz, más téma hogy hogyan lehetett volna kivitelezni egy ilyen támadást mikor már a vadászok várják õket, meg is szórják õket, és ezzel kell repülgetni még haza 5000 km-t. Ami tény hogy szép repüléstechnikai teljesítmény, de kb ennyi) Voltak zseniális aerodinamikai találmányaik ez tény, ha mást nem veszünk csak Lippisch professzor Me-163-asát. De valahogy csak mindig olyanok kerülnek elõ akik látták hogy valaki beszélt azzal aki hallotta hogy megépült meg repült Prágánál a csészealj.
Nem járok, jártam, ugyanis befejeztem. Magas ívbõl teszek arra, hogy kivel találkoztál. Én tudok értelmes mondatokat kinyögni, ennek bizonyítéka az, hogy milyen állásom van és, hogy hol végeztem. Különbséget tudok tenni a náciufók és a valóság között. Ha ez majd sikerül neked is akkor értesíts.
Külön érdekesség, hogy érdekes módon azok sokszor iregyek a diplomásokra akinek nincs. Persze, ha ezt beismernék akkor üvöltenének a fájadalomtól.
De mondok egy egyszerûbbet, az hogy egy test 1-2 óra alatt ég el, az rendben van, csakhogy akkoriban a testeket nem szeparáltan semmisítették meg. Tehát ha volt egy teszem azt 10 testet befoadó égéstér, akkor oda a következõ testet nem két óra múlva kellett betenni hanem mondjuk fél óra múlva már lett hely.
ON
A honlapjukon van egy korrekt leírás az egész folyamatról.
Náluk hozzáértõbbet nehéz lenne találni.
ma már elhamvad,de akkoriban nem...koksz fûtéses égetõk voltak...nem gáz...akkoriban égettek 500fokon
ma 3000fokon...nem ugyanaz...
BMW Über Alles!
ki kéne már találni valami egységes dogmát ennyi év után.
"Orvos látott már?"
boccs,de ez már nem a megsértõdés,hanem a meggyalázásom
ennek semmi köze a NEM EGYETÉRTÉSHEZ...ez a "most keményen beszólok neki" mert én nem úgy gondolom stílus...értelmesebben is lehet válaszolni,nem kell bunkónak lenni...
mellesleg,aki ki akar okosítani,az mutasson bizonyítékot..
BMW Über Alles!