Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Zsolo007
    Abszolút egyetértünk, hogy a hódító koncepciójukhoz flotta kellett és erősen is koncentráltak erre, de ez szerintem nem egyenlő azzal, hogy a hadseregük erre támaszkodott volna. Tény, hogy szűkösek voltak a nyersanyagaik, de mint írtam az IJA és IJN folyamatos harcban álltak, tehát az hogy azért nem voltak tankok mert nem volt elég nyersanyag szerintem nem egészen igaz, de az biztos hogy hajókat kellett volna feladni érte (bár....mennyi tank jön ki egy rombolóból pl?).

Egyébként szerintem ne Kínát vedd alapul hanem Mandzsúriát, ott lettek volna használva. Igazából nem kérdőjelezem meg amit írtok, egyszerűen arra próbálok rávilágítani, hogy nem azért hanyagolták el a páncélos fegyvernemet, mert buták voltak ahhoz hogy felismerjék fontosságukat, vagy mert nem látták értelmét a dzsungelek és szigetek miatt, hanem azért mert az egész doktrínájuk és gondolkodásuk olyan volt, hogy a tank nem is emelkedhetett ki fontosabb fegyvernemmé. Ettől még jelen volt és a doktrínájukon belül szerintem tök jól használták...

Egyébként voltak jó terveik és tankjaik is (önmagukhoz képest), csak nem tartották fontosnak a gyártásukat (erről írok fentebb). PL:
    Type 5 könnyű tank, vagy gyk. az egész sorozat közepes tankjuk Type 1, Type 3, vagy a Type 4.

Ha beleolvastok (és amennyire lehet hinni wikinek) látjátok, hogy kifejlesztették ők a megfelelő tankokat időben, egyszerűen csak a doktrínájukból következően nem volt fontos a gyártásuk.