Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Ezzel az erővel sok más Japán fegyverprogramot is meg lehet kérdőjelezni, például mi értelme a hatalmas és nehézkes Tiger I./II.-nek védekezőharcban, ha a Jagdpanther és Jagdtiger ugyanebben a feladatkörben jobb nála?
Hát hülyeség is volt mindkettő. A Jagdpanhter talán a háború legjobb harkocsielhárító fegyvere volt. A megbízhatósága nem tudom milyen volt, de tömege alapján nem volt alulmotorziált. A 88-as lövege elég brutál volt mindenhez. A Jagdtigernek semmi értelme nem volt az égvilágon. A Tiger I is elég necces volt. A Tiger II egy isten csapása volt. Több veszett oda amiatt, hogy hátra kellett hagyni, mint ellenséges tevékenység miatt.
Mi értelme London terrorbombázásának V-1 és V-2-esekkel, amikor egyértelmű volt, hogy ez már nem állítja meg a nyugati frontot, és nem fog Anglia kapitulálni?
Semmi. Mai napig Hitler egyik csúcsdroidságának tartom mindkettőt. Tiszta szerencse, hogy a diktátorok átlalában megveszekedett barmok.
A Panama csatorna elleni támadás eléggé vicces szerintem. Mai támadófegyverekkel és csapásmérő kapacitással is legalább 2-4 gép a reális, hogy tuti siker legyen. Ugyanis csak egyszer lehet próbálkozni. Aztána jenkik úgy őrizték volna, hogy egy légy sem repült be volna oda, nemhogy tengórol indított vackok. Egy hiú ábránd volt az egész szerintem.