Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Kb. egyetértek de hogy a politikusok meg az állami cégek vezérkara így átjátszhatja magának a közpénzeket az szerintem a társadalom hibája is.Szerintem a Zusclag meg egyéb ügyek ellenére sem köthető pártokhoz ez a jelenség,kollektíven az egész politikai elit művelte/műveli ezt a rendszerváltás óta,(mert jobboldalról is lehetne ilyen ügyeket felhozni de most ebbe nem érdemes belemenni.)Tele vannak az állami cégek meg az önkormányzatok is mindenféle felügyelő meg egyéb bizottságokkal(pl. nálunk a kis helyi TV-nél kb. 10 tagú bizottság van)akik nagyságrendekkel többet kapnak mint egy kétkezi munkás aki tényleg produktív is és értéket hoz létre-mégsincs megfizetve.A MÁV 200 milliárdos hiteltartozást tud felmutatni de állítólag ez sem elég a működésükhöz.A BKV nál is ez a helyzet.De a bizottságokban ott ül a jobboldali megbízott is,valamint amikor a parlamentben saját fizetésükről szavaznak akkor nagy az egyetértés.Nem akarok belpolitikáról írni csak azért kezdtem el mert szerintem ez össztársadalmi gond mert a kifizetéseket és általában minden állami pénzmozgást sokkal szigorúbban kéne felügyelni,a hivatalnoki aparátust az önkormányzatoknál lefaragni és bevezetni egy bérplafont a vezetőknek is.Olyan nincs hogy valaki 8 milliót kap havonta mert "jó szakember" a kétkezi munkás meg a gyerekeit alig tudja ruházni és etetni.Alapjában vannak itt a dolgok elcseszve,szerintem ez már rég túlnőtt azon a kérdésen hogy MSZP vagy FIDESZ.Bocs az offért be is fejeztem.