Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Lacusch69 #4987 Megnézve az adatlapodat: neked fingod nincs arról, milyen volt itt az élet a gengszterváltás előtt.
Bocsi, de én több, mint 20 évet éltem abban a társadalmi/gazdasági rendszerben.
Pont amiatt szopunk most, mert a sok ügyes komcsi vette fel a hitelt nyakra-főre, amit a hatalmuk megtartása (egy újabb '56 elkerülése) végett egy minimálisan stabil életszínvonal biztosítására meg a testvéri(?) országok imperializmus elleni harcának támogatására fordított (na ez utóbbi az, amiből egy büdös vasat sem látunk vissza, de a kamatait ma is fizetjük).
Az életszínvonal fenntartása miatt volt az ún. kapun belüli munkanélküliség, amikor is a dolgozók X százaléka a faxát lógatta egész nap, és megkapta a fizetését.
Kivel volt kikúrva? Azzal, aki dolgozott, mert annak a naplopónak is ő kereste meg a bérét...
Az, hogy most a Fletó, Libajnai & Co. mennyit lop? Az nem a társadalmi rendszer hibája, hanem a sok marháé, akik hittek nekik, meg olyan nosztalgikusak a Szovjetunió (meg egyéb népköztársaságok) iránt, mint Te.
Én sem örülök annak, hogy Afganisztánban vannak magyar srácok, de ez NATO kötelezettségünk. (Megjegyzem, Afganisztánban ENSZ mandátummal vannak a nemzetközi erők. A SzU anélkül szállta meg '79-ben)