Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Én úgy tudom, hogy nem az összes terület tartozott volna közvetlenül NO-hoz. Kb. mint szövetségesek vagy ilyen bábállam-szerűségekbe lett volna felosztva Európa. Mert azért ennyi nemzetet nehéz kordában tartani. Legalábbis szerintem. De alapvetően alá lettek volna rendelve NO akaratának. Kiirtani meg a zsidókat, cigányokat akarta (talán még a fogyatékosakat is...) Hitler.

Oroszországgal az a helyzet, hogy a főbb iparvárosai, kultúrális és egyéb központjai nyugaton vannak, szóval eléggé valószínű, hogy ha sikerül elfoglalniuk OO-t egészen az Urálig + az olajmezőket, akkor szvsz ezzel levágták volna a kígyó fejét.

Alapvetően ott bukott meg a Barbarossa-terv, hogy a németek nem számoltak azzal, hogy az oroszok nem ismerik az utakat. Ősszel sártenger, télen meg megfagy minden. Ráadásul téli ruházatuk se volt a katonáknak, mert gondolták, hogy még a tél beköszönte előtt sikerül villámháborúval legyőzni az oroszokat. Nagy tévedés volt. Erre egy lapáttal rátett még a nyugati front(ok) megynyitása is.