Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Szlovákiában élek teee... de mindegy.
    Mi az, hogy átköltözhetnénk akár mikor? Mi vagy te? Egy Kúrcsány, "el lehet menni, kéremszépen!", vagy mi? Már nem a kilakoltatások és tömeges kiköltöztetések idejében élünk. Az életünk itt van "berendezve", a rokonaink itt laknak, az őseink itt laktak. Egy utolsó mocskos tót miatt nem fogjuk mindenünket itt hagyni. Persze, eladunk mindent, aztán keresünk új életet MO-n, mi? Ignorancia az van, látom. Nem fogunk megfutamodni, ezzel csak azt érnénk el, amit a maffiózó Fico meg Slota banda akarna... Látszik, hogy fogalmad sincs a helyzetről, egyáltalán nemtudod, milyen az élet "idekint". Persze nem olyan szörnyű, vagy az utóbbi időben nem volt olyan szörnyű magyarnak lenni, de mostanában kezd ismét felújulni a magyarellenesség.
    Külömben meg tudok beszélni tótul is, szóval nem én vagyok hátrányban. 3 nyelvet beszélek folyékonyan, ellenben a nagypofájú hegyitótokkal szemben, akik többnyire csak a tótot ismerik, és azt hiszik magukról, hogy ők a világ közepe.

Az a szomorú, hogy lehet ha nem vonják vissza a bécsi döntéseket, vagy már eleve trianonnál igazságosan húzzák meg a határokat, az etnikai problémát figyelembe véve. Dehát nem így lett, a tótok egyre több földet akartak maguknak, nemhogy inkább örültek volna a megszerzetteknek, a magyarokat meg ott se lehettek a tárgyalásokon... csak miután már el volt döntve minden.
    Szóval nekem senki ne mondja, hogy a tótoknak vajmi joguk lenne ugrálni. A 19. sz.-ban ébredt föl bennük pár ember hatására az ún. nemzettudat, nemsokára meg is kapták, amit akartak, de nem volt elég. Mindig többet és többet. Aztán a történelmet is meghamisították, hogy 1000 évig mi itt elnyomtuk őket.