15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Ez a legfőbb baj! Hogy Tótiára úgy tekintenek, mint homogén, egy nemzetiségű államra, amikor egyáltalán nem így van! Azt akarják, hogy mindenki tótul beszéljen. Kéremszépen én úgy beszélek, olyan nyelven, amilyenen akarok. Az is érdekes, hogy ha angolul beszélnék, az nem lenne baj, csak ha a kisebbség nyelvén szólalnák meg...
  • Pluskast
    Miért ma nem ez megy? Akinek nincs pénze, aki nem tud fizetni az le van szarva. Mindig is ez volt és amíg a pénz létezni fog addig ez lesz. Ma is leszarják az embereket csak más módon. Arról meg már nem is beszélve, hogy a cselédek semmibe vétele és kihasználása az alsóbb néptömegeknek az nem csak és kizárólag Magyarországra volt jellemző az akkori időkben. Lásd Nagy-Britannia.
  • Pares
    Ez többnyire így van. Ha nem lenne magyarok elleni buzdítás, akkor az átlag (itteni, mármint déli) tótokkal jól megvolnánk. Csak ez egyes személyeknek nem az érdeke. És sajnos sokakat ilyen előítéletek közepette nevelnek föl. De azt garantálhatom, hogyha nem lenne ilyen "buzdítás" a politikusok részéről, akkor nyugodt lenne mindenki. Ez a nyelvtörvény is mire jó? Az így is feszült magyar-tót helyzet közepette bevezetnek egy ilyen nyelvtörvényt, aztán állítólag javítani akarnak a helyzeten. Szánalmasak. Látszik hogy azért tartsák a kezükben a magyar kártyát, mert az mindig ki lehet használni, így egyúttal elterelődik a figyelem a gazdasági helyzetről, meg legfőképp a lopásról (merthogy idefelé jobban virágzik mint nálatok), amiről mindenki tud, dehát a magyarok szidalmazása érdekesebb ugyebár...
  • Rundstedt17
    kb.
  • Rundstedt17
    Legalább Szlovákiában a szlovákok érdekeit nézik,itt saját országunkban meg mi vagyunk az utolsók....
  • Ulvar
    Hát nekem anno tanárom mondta ezt. Ki tudja, de a geotermikus energia az más. Én csak hallottam és elnézést ha hülyeséget mondtam.
  • Rundstedt17
    Ezt elismerem,de sajnos nem változtat a tényen hogy az urak világa volt.A cselédre úgy tekintettek mint vmi tárgyra,lányaikat kihasználták,mint embert semmibe nézték és az életszínvonaluk sem volt a legjobb a lakosság jelentős részét kitevő cselédeknek....
  • Molnibalage
    OFF

Ez matt hülyeség amit írsz. Az Olajterv Zrt. cégnél dolgozok és minden ilyen hülyeséget cáfolnak. Mellesleg nem Makóra gondolsz? Ott is írtak le annyi baromságot amivel Dunát lehet rekeszteni. Ez igaz a szélerőműtől kezdve a geotermikus energiára. Mo. 10 millió gépészmérnök, gázmérnök és energetikus országa is...

ON
  • Pares
    Nemtudom melyikünk él, ha szabad ilyen csunyán fogalmaznom, """"hátrányosabb"""" helyzetben. Támogatás, támogatás. Szerintem jó dolog, ha egy ország nem feledkezik meg egykori állampolgárairól, akik a politikai változások miatt szorultak az anyaországon kívülre. Persze lehet ez most az ország jelenlegi gazdasági helyzetében nem túl előnyös.
  • Rundstedt17
    Emberek tömeges kivégzése,nők tömeges megerőszakolása,emberek tömeges bebörtönzése?szerintem ilyet senki nem fog mondani.
  • Pluskast
    Ja azért épült Klebersberg Kunó minisztersége alatt 5000 elemi iskola meg 1500 népkönyvtár és még sorolhatnám. Tényleg totál szartak az országra... De utálom ezeket a sztereotípiákat.
  • Ulvar
    Nekem volt felvidéki bnőm. Nem mondom hogy az átlag szlovák elítéli a magyarokat, csak a politikusok buzdítják őket arra. Királyfiakarcsán Királyfiakarcsa (szlovákul Kráµovièove Kraèany) községben lakott.
  • Rundstedt17
    " viszont vannak olyan tótok, akik ezért képesek feljelenteni, "
    Mindig mindenhol vannak gerinctelen emberek
  • Ulvar
    Kérdezd meg légyszíves a nagyanyámat, a nagyapámat és a szüleimet bazdmeg! Kurva jó volt a Kádár rendszer ezt fogják mondani!... Jézusom...
  • Molnibalage
    Az átlag szlovák mit gondol erről egyébként? Csak a vezetőik ilyen agresszív seggfejek?
  • Ulvar
    Elmondok neked egy titkot, de csak egyet. Szeged környékén kurva nagy kőolaj ezzel együtt földgáz lelőhely van. ARRA NEM VOLT PÉNZ HOGY LEÁSSANAK SÉ FELHOZZÁK MAJD FINOMÍTSÁK, amit én nem hiszek el! Angolok Franciák Hollandok és asszem Ausztrálok pályáztak a cuccra. 1%át felajánlották az államnak, az NAPI 1 milliárd Ft bevétel. Földrajzzal foglalkozom, tudom miről beszélek...tehát képes volt az állam eladni, ahelyett hogy kitermelte volna, pedig lett volna rá pénz, ezt is lehet tudni. Sok féle lehetőségünk volt/van/lesz csak kikéne használni bassza meg de így nem lehet.
  • Rundstedt17
    így van
  • Rundstedt17
    "Jah, menj már vissza kérlek abba az időbe, amikor mindent megmondtak neked hogy azt csináld különben börtön. A nőket megerőszakolták, az embereket kivégezték, családokat tettek tönkre, gratulálok ásd el magad!"

Kádár-rendszer?Érdekes világképed van....
  • Pares
    *beszélni
  • Rundstedt17
    Nem de nem várom el hogy a határon túliaktól kapjunk támogatást.....ami fordítva nem igaz.
  • Ulvar
    Jah, menj már vissza kérlek abba az időbe, amikor mindent megmondtak neked hogy azt csináld különben börtön. A nőket megerőszakolták, az embereket kivégezték, családokat tettek tönkre, gratulálok ásd el magad!
  • Pares
    Az a gond, hogy azzal se "szabadna" (bár úgy se fogjuk betartani, ezt garantálom, viszont vannak olyan tótok, akik ezért képesek feljelenteni, merthogy a hivatalban használt magyar beszéd mostatntól olyan bűn, mintha pl. ittasan vezetnél, állítólag van egy esély "javítani a bűneiden", szóval első alkalommal nem biztos hogy lesz pénzbírság) beszélhetsz magyarul, aki egyébként tud. És hidd el nekem, rengetegen tudnak magyarul.
  • Molnibalage
    Csak nem 1920-at írunk. A körülmények nem azonosak. Több saját erő kellene, de 100%-ben ez nem lehetséges. Akkor sem volt.
  • Rundstedt17
    Te magad is jól tudod mi a helyzet itt,komoly gondok vannak,szerintem elsődlegesnek kellene lennie a saját portánknak és nem határon túlnak....
  • Ulvar
    Most dönsd el magyar vagy vagy szlovák. Nem mind1. Amerikában sem mind1 a mai napig hogy Déli vagy Északi. Britteknél sem mind1 hogy Walesi, Skót, Angol, Ír...És te ki mellett állsz?
  • Rundstedt17
    Azért én ezt nem mondanám,ha úgy átlag ember szintjét nézzük a Kádár-féle rendszer jobb volt mint a Horthy féle....Az urak semmibe vették a cselédeket.....
  • Ulvar
    Nyugi. Nem vagy egyedül. Van aki még becsüli a kitartást és tesz is érte.
  • Pares
    Gondolom neked se tetszik a jelenlegi politikai helyzet MO-n. Mégse költöztök ki családostul.
  • Rundstedt17
    Azt mondd már meg nekem miért gond hogy egy olyan nyelven kell intézniük a hivatali ügyeket amelyet jól beszélnek????hm????
  • Ulvar
    Hát jobb volt mint a Bolsevista rendszer.
  • Pares
    Szlovákiában élek teee... de mindegy.
    Mi az, hogy átköltözhetnénk akár mikor? Mi vagy te? Egy Kúrcsány, "el lehet menni, kéremszépen!", vagy mi? Már nem a kilakoltatások és tömeges kiköltöztetések idejében élünk. Az életünk itt van "berendezve", a rokonaink itt laknak, az őseink itt laktak. Egy utolsó mocskos tót miatt nem fogjuk mindenünket itt hagyni. Persze, eladunk mindent, aztán keresünk új életet MO-n, mi? Ignorancia az van, látom. Nem fogunk megfutamodni, ezzel csak azt érnénk el, amit a maffiózó Fico meg Slota banda akarna... Látszik, hogy fogalmad sincs a helyzetről, egyáltalán nemtudod, milyen az élet "idekint". Persze nem olyan szörnyű, vagy az utóbbi időben nem volt olyan szörnyű magyarnak lenni, de mostanában kezd ismét felújulni a magyarellenesség.
    Külömben meg tudok beszélni tótul is, szóval nem én vagyok hátrányban. 3 nyelvet beszélek folyékonyan, ellenben a nagypofájú hegyitótokkal szemben, akik többnyire csak a tótot ismerik, és azt hiszik magukról, hogy ők a világ közepe.

Az a szomorú, hogy lehet ha nem vonják vissza a bécsi döntéseket, vagy már eleve trianonnál igazságosan húzzák meg a határokat, az etnikai problémát figyelembe véve. Dehát nem így lett, a tótok egyre több földet akartak maguknak, nemhogy inkább örültek volna a megszerzetteknek, a magyarokat meg ott se lehettek a tárgyalásokon... csak miután már el volt döntve minden.
    Szóval nekem senki ne mondja, hogy a tótoknak vajmi joguk lenne ugrálni. A 19. sz.-ban ébredt föl bennük pár ember hatására az ún. nemzettudat, nemsokára meg is kapták, amit akartak, de nem volt elég. Mindig többet és többet. Aztán a történelmet is meghamisították, hogy 1000 évig mi itt elnyomtuk őket.
  • Rundstedt17
    1868 horvát kiegyezés,szabad belügy,de amúgy függőség.Na és a szlovákok?
  • Gundark 1 1
    Igen ezek ilyen rohadt, megátalkodott emberek, ahol születtek ott szeretnének élni. Normálisan, békében. Furcsa emberek tény, mert például ki is vándorolhatnának Guatemalába, vagy a Kajmán szigetekre, de maradnak.
  • Rundstedt17
    "Érdekes az első világháború után valamint a gazdasági világválság után Magyarország szinte a fellegvára volt Közép Kelet Európának"
    A Horthy féle,úri-cselédvilág?Azzal én nem dicsekednék.....
  • Rundstedt17
    Felőlem lehet msn,talán megértenéd az álláspontom jogosságát.
  • Ulvar
    Ez hülyeség, pont hogy engedtük a szabad nyelv használatot és vallás szabadságot pl: Horvátok? hmhm?
  • Ulvar
    egyetértek. Nem így kell felépíteni Magyarországot, saját erőből kéne, mint régen. Érdekes az első világháború után valamint a gazdasági világválság után Magyarország szinte a fellegvára volt Közép Kelet Európának. Akárcsak az I. vh előtt. Most meg arra nem vagyunk képesek hogy egy normális utat csináljunk saját forrásból...és még ezt is elveszik mert költségcsökkentést kell végre hajtani mert ezt mondták a bankok...fasza. :( És mi lesz a mostani fiatalokkal, azaz mondjuk nem egozok velem és kortársaimmal. Menjünk ki külföldre? Hagyjuk el hazánkat? Ahelyett hogy felépítenénk mint szüleink és nagyszüleink? Erre buzdítsuk magunkat hogy csak magunkra gondoljunk? Ebből lesz az egységes igaz Magyarország? Hát nem.
  • Rundstedt17
    "Miért trollkodsz? Kíváncsi vagyok mi szólva egy határmenti német vagy francia, ha betiltanák a nyelvhasználatát valaki. Akkor persze visítanának Brüsszelben."

Csakhogy az arányok mások nem fogják a nyelvhasználatot tiltani hiszen kevesen vannak,míg Szlovákiában bőven van magyar kisebbség.....Nem mindegy hogy kis jelentéktelen kisebbség,vagy nagyobb....Egyértelmű hogy a magyarok beolvasztására törekszenek,de érthető mi magyarok sem voltunk különbek Monarchiában.

"Az eu bekaphatja. Szarra sem jó intézmény."
    Ebben egyetértünk.
  • Molnibalage
    Miért trollkodsz? Kíváncsi vagyok mi szólva egy határmenti német vagy francia, ha betiltanák a nyelvhasználatát valaki. Akkor persze visítanának Brüsszelben.

Az eu bekaphatja. Szarra sem jó intézmény.
  • Pluskast
    Nem vártam más jellegű reagálást a részedről. Csatlakozom Ulvarhoz.